Competitii Campionul național en-titre, Alexandru Pițigoi, rezultat bun la Campionatul European de Viteză în Coastă

Data publicării:

Românul a fost prezent la Campionatul European de Viteză în Coastă din Austria, competiție desfășurată weekend-ul trecut, unde a reușit să se claseze pe poziția a 13-a, dintr-un total de 143 de piloți.



Parcurs bun pentru „Dodo” Pițigoi, în prima cursă montană a sezonului european

Cei mai buni piloți din Europa au luat cu asalt Rechberg Strasse din Stiria, weekend-ul trecut, respectiv în zilele de 27 și 28 aprilie, unde a avut loc singura etapă de Campionat European de Viteză în Coastă din Austria.

La startul competiției, ca parte a campionatului montan austriac pentru vehicule moderne și istorice, a fost prezent și campionul național en-titre la Viteză în Coastă, Alexandru „Dodo” Pițigoi. Românul a pilotat un nou model de mașină, Porsche 992 GT3 Cup, cu care a debutat și în campionatul intern, în urmă cu două săptămâni.

Alexandru, susținut de o galerie numeroasă

Pițigoi a reușit să se claseze, la Categoria 1, pe poziția 13 din 143 de piloți, un rezultat foarte bun, având în vedere numărul adversarilor și a nivelului de concurență dintre aceștia. El a fost, totodată, susținut de un număr mare de fani români.

De asemenea, nu sunt de neglijat nici condițiile de pregătire din România, comparativ cu statele care au o lungă tradiție în motorsport, ceea ce face ca rezultatele lui „Dodo” să fie și mai importante.

„Sunt foarte mulțumit de acest rezultat, mi-am atins obiectivul cu brio. A fost o cursă spectaculoasă, ce devine de la an la an tot mai puternică. Este o reală bucurie să concurezi sub privirile unui public atât de numeros și sufletist.

Le mulțumesc suporterilor români pentru încurajări și partenerilor mei pentru susținerea fără de care această participare nu ar fi fost posibilă”, a declarat Alexandru Pițigoi, pentru care urmează o nouă etapă în Campionatul Național, luna aceasta, în perioada 25 - 26 mai, la Rânca.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Competitii




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?