Cupa României Când sunt programate sferturile de finală ale Cupei României. Cine luptă în competiție pentru a accede în finala din luna mai

Data actualizării: | Data publicării:
foto Freepik
foto Freepik

Sferturile de finală ale Cupei României, ediția 2023/2024, încep mâine, 2 aprilie. Șapte echipe din Superligă și o formație din cel de-al doilea eșalon luptă pentru a atinge penultima fază a competiției. 



Faza sferturilor, între 2-4 aprilie

Ediția 2023/2024 a Cupei României are programate meciurile din faza sferturilor de finală între 2-4 aprilie. Șapte formații din Superligă și o reprezentantă din L2, Corvinul Hunedoara, joacă pentru accederea în semifinalele competiției. Partidele într-o singură manșă se întind pe trei zile și propun confruntări interesante, dincolo de miza pentru care se dispută, scriu cei de la FRF.

Programul meciurilor din Cupă

Corvinul Hunedoara – CFR Cluj - marți, 2 aprilie, ora 19:30

Echipele din Ardeal se înfruntă în primul sfert de finală programat. Corvinul Hunedoara are șansa să scrie istorie, în vreme ce CFR Cluj își poate asigura o șansă în plus la cupele europene prin Cupa României Betano.

În iunie 1988, hunedorenii au mai jucat sferturi de finală în Cupă, pierzând cu scorul de 2-4 în fața celor de la Dinamo București. Pentru CFR, pe de altă parte, palmaresul este mult mai consistent. Clujenii se pot lăuda cu patru trofee Cupa României, ultimul dintre acestea fiind obținut în anul 2016, pe lângă o altă finală disputată în 2013.

FCU 1948 Craiova – FC Voluntari - miercuri, 3 aprilie, ora 18:00

Echipa FC Voluntari, câștigătoarea surpriză a Cupei României 2017 și finalistă în urmă cu doi ani, va întâlni FCU Craiova într-un sfert de finală care pune față în față două formații cu serioase probleme în campionat.

În ultimele 5 meciuri directe, ilfovenii nu au reușit să se impună nici măcar o dată în fața oltenilor, aceștia din urmă înregistrând trei succese, 2-1, 3-1 și 1-0, în ordine cronologică, în vreme ce alte două dueluri s-au încheiat cu rezultate de egalitate. 

Universitatea Cluj – FC Hermannstadt - miercuri, 3 aprilie, ora 21:00

Un alt duel al Ardealului, cu repetiție, se va desfășura miercuri, între clujenii de la Universitatea și sibieni. În ediția precendentă a Cupei României, s-a înregistrat același sfert de finală, acesta jucându-se la Sibiu. Atunci, Universitatea s-a impus, scor 2-1, după ce a fost condusă la pauză de sibieni.

În vitrina Universității stă Cupa României din anul 1965, iar în alte două rânduri, în trecutul apropiat, alb-negrii au fost aproape de a câștiga din nou cupa. Clujenii au jucat finalele din 2015 și 2023, ultima pierdută în fața celor de la Sepsi. De partea cealaltă, Hermannstadt, deși fondat doar în 2015, a jucat finala Cupei României 2018.

Universitatea Craiova – Oțelul Galați - joi, 4 aprilie, ora 19:30

Duelul de tradiție al fotbalului românesc în Bănie, implicând două echipe bune din acest sezon al L1. Oltenii se află încă în cursa pentru titlul de campioană, pe când Oțelul Galați, nou-promovată în L1, se află în fruntea play-out-ului. În sezonul regular din campionat s-a înregistrat o remiză la Craiova, în vreme ce oltenii s-au impus cu 3-1 în retur pe terenul gălățenilor.

Echipa pregătită de Dorinel Munteanu a fost cel mai aproape de trofeu în anul 2004, când a disputat ultimul act al competiției, pierdut în final. Universitatea Craiova se poate lăuda cu șapte trofee câștigate, ultimul în urmă cu trei ani 2021, și încă alte trei finale disputate.

Semifinalele se țin tot în luna aprilie. Ultimul act, programat la Sibiu

Semifinalele Cupei României vor debuta pe 17 aprilie 2024.

Semifinale 

- Câștigătoare meci 1 – câștigătoare meci 2

- Câștigătoare meci 3 – câștigătoare meci 4

Finala Cupei României

Finala se va desfășura în data de 15 mai 2024, pe stadionul Municipal din Sibiu, acolo unde a avut loc și finala din sezonul precedent dintre Sepsi OSK și Universitatea Cluj. Arena din Sibiu are o capacitate de 12.363 de locuri.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel