Grand Slam Carlos Alcaraz, continuatorul gladiatorului Nadal. Câte victorii are tânărul în turneele de Mare Șlem

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenul spaniol care ocupă locul 3 în ierarhia tenisului masculin mondial se poate lăuda cu cifre impresionante în ceea ce privește victoriile din cadrul turneelor de Grand Slam.



Alcaraz are cifre impresionante în turneele de Mare Șlem

Tenismenul spaniol Carlos Alcaraz (3 ATP) a înregistrat, marți, a 50-a sa victorie în 60 partide de Grand Slam, după ce l-a învins în sferturile de finală de la Roland Garros pe grecul Stefanos Tsitsipas (9 ATP) cu 6-3 7-6(3) 6-4. Grecul nu a putut niciodată să îl învingă pe Alcaraz, în toate cele șase meciuri disputate în circuit.

Alcaraz are acum în palmares 50 victorii și 10 înfrângeri în partidele de Grand Slam, adică un procentaj de 83,3% în cele mai importante turnee de tenis: 16-3 pe zgura de la Roland Garros, 16-2 la Flushing Meadows (US Open), 7-3 la Melbourne Park (AO Open) și 11-2 pe iarba de la All England Lawn Tennis Club (Wimbledon).

Meciul din semifinale, împotriva viitorului lider mondial

Vineri, Alcaraz (21 ani) va juca în semifinale contra italianului Jannik Sinner, 22 ani, cel care de luni devine noul lider ATP. Pentru spaniol este a doua semifinală la Roland Garros, după cea de anul trecut în care a fost învins de Novak Djokovic, sârbul pierzând prima poziție din clasament din cauza accidentării la genunchiul drept, din optimile de finală, care l-a determinat să se retragă din turneu. Acesta era campionul en-titre de la Roland Garros.

În principalele turnee, Alcaraz are un palmares de 178 victorii și 48 înfrângeri, adică un procentaj de 78,8%: Masters 1000 (59-18), ATP 500 (53-13), ATP 250 (22-7), potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?