Fotbal Cât valorează Florinel Coman! Jucătorul FCSB a fost evaluat de către Centrul Național pentru Studii Sportive

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Atacantul FCSB, Florinel Coman, se află în topul clasamentului privind valoarea estimată de transfer din Liga 1 a României. Acesta, alături de alți doi coechipieri, alcătuiește top 3 al celor mai buni jucători din Superligă.Peste șase milioane și jumătate, valoarea lui Coman

Atacantul Florinel Coman (FCSB), golgheterul la zi al Superligii României, cu 15 goluri, este considerat jucătorul cu cea mai mare valoare estimată de transfer din campionatul României, potrivit unui studiu publicat miercuri de Observatorul pentru Fotbal al CIES (Centrul Internațional pentru Studii Sportive), cu sediul la Neuchâtel (Elveția).

Coman este evaluat la 6,6 milioane de euro, iar top 3 din Superliga României este alcătuit integral din jucători de la liderul FCSB, ceilalți doi fiind mijlocașul Darius Olaru (autor a 14 goluri în acest sezon), cu o valoare de 6,4 milioane de euro, și portarul Ștefan Târnovanu, cu 5,2 milioane de euro, conform Agerpres.

În top 10 jucători din Superligă mai figurează un jucător de la FCSB, trei de la Universitatea Craiova, doi de la Farul Constanța și unul de la Rapid.

Studiu este întocmit pe baza unui model statistic provenit din diferențele exprimate la peste 80% din prețurile plătite pentru transferuri în ultimul deceniu.

La nivelul celor 66 de ligi naționale (în afara top 5 - Anglia, Spania, Germania, Italia și Franța), Portugalia ocupă primele trei locuri, cu fundașul Antonio Silva (Benfica), evaluat la 114,7 milioane de euro, mijlocașul Joao Neves (Benfica), evaluat la 95,5 milioane de euro, și cu fundașul central Goncalo Inacio (Sporting Lisabona), evaluat la 87,4 milioane.

În Serie B, atacantul Dennis Man (Parma) este al nouălea, cu 6 milioane de euro. Fundașul Bogdan Racovițan (Rakow Czestochowa) apare pe locul 10 în Polonia, cu o sumă estimată de 2,7 milioane de euro.

Top 10 jucători din Superliga

- Florinel Coman (FCSB, atacant) 6,6 milioane de euro

- Darius Olaru (FCSB, mijlocaș) 6,4 milioane

- Ștefan Târnovanu (FCSB, portar) 5,2 milioane

- Andrei Borza (Rapid București, fundaș) 5,2 milioane

- Constantin Grameni (Farul Constanța, mijlocaș) 4,8 milioane

- Louis Munteanu (Farul Constanța, atacant) 4,7 milioane

- Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova, atacant) 4,4 milioane

- Andrei Ivan (Universitatea Craiova, atacant) 4,3 milioane

- Octavian Popescu (FCSB, atacant) 3,9 milioane

- Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, fundaș) 3 milioane

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel