Jocurile Olimpice Câte medalii va lua România la Jocurile Olimpice de la Paris? O companie de cercetare vine cu răspunsul

Data publicării:
Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Fotografie de la Kindel Media, Pexels

O companie de cercetare a spus câte medalii ar putea câştiga România la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. 



Cei 80 de sportivi români calificaţi la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, care se vor desfăşura între 26 iulie şi 11 august, ar putea câştiga doar... 10 medalii, spune o companie de cercetare. 

Compania Nielsen Gracenote a stabilit o ierarhie virtuală a medaliilor la Olimpiadă, iar România a fost clasată pe locul 25, cu 10 medalii, dintre care doar două de aur, trei de argint şi cinci de bronz. 

Rezultatul ar fi, însă, cel mai bun al României de la ultimele cinci ediţii la Jocurile Olimpice. La Beijing, în 2008, tricolorii au obţinut 9 medalii, 4 de aur, 1 argint şi 4 de bronz, la Londra în 2012 au luat şapte medalii (2-4-1), la Rio de Janeiro în 2016 au cucerit patru medalii (1-1-2), iar la Tokyo 2020 tot patru (1-3-0). 

Pentru un parcurs mai bun de atât al delegaţiei României trebuie să mergem în urmă cu 20 de ani, la Atena, unde tricolorii au luat 19 medalii, 8 de aur, 5 de argint şi 6 de bronz. 

Compania de cercetare Gracenote este de părere că SUA va domina Jocurile Olimpice, iar proiecţia este de 123 de medalii, dintre 39 de aur, 37 de argint şi 47 de bronz, urmată de China, cu 89 de medalii şi Marea Britanie, cu 66 de medalii. Franţa ar urma să cucerească 55 de medalii, dintre care 22 de aur. 

Dacă Rusia şi Belarus vor lipsi din clasamentul pe medalii, în schimb Ucraina este creditată cu câştigarea a 13 medalii, dintre care trei de aur.

Clasamentul virtual pe medalii alcătuit de Gracenote este un model statistic bazat pe rezultatele individuale şi pe echipe de la Jocurile Olimpice anterioare, Campionatele Mondiale şi Cupele Mondiale pentru a previziona cei mai probabili câştigători de medalii din fiecare ţară.

România a calificat până acum 80 de sportivi la JO de la Paris, la atletism, înot, box, kaiac-canoe, canotaj, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, polo pe apă, tenis de masă, lupte şi haltere, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel