Turnee ATP Ce a spus Wawrinka despre Simona Halep. Triplul câștigător de Mare Șlem joacă la Țiriac Open

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenul elvețian, „Stan The Man”, va juca în competiția ATP 250 de la București, marți, împotriva portughezului Nuno Borges.



Tablou principal spectaculos la Țiriac Open

Turneul Țiriac Open 2024 se desfășoară în perioada 15-21 aprilie, la Baza Sportivă Năstase/Marica din București. 

Printre tenismenii faimoși care participă la această competiție, se regăsește și elvețianul Stanislas Wawrinka, în vârstă de 39 de ani și câștigător a trei titluri de Grand Slam. Numărul 86 din lume va juca primul meci de la București împotriva portughezului Nuno Borges (27 de ani, 55 ATP).

Alți jucători care ocupă poziții bune în ierarhia mondială și participă la Țiriac Open sunt Tallon Griekspoor (25 ATP), Sebastian Korda (26 ATP), sau nume precum Denis Shapovalov, Thanasis Kokkinakis, Lorenzo Sonego, Miomir Kecmanovic sau David Goffin.

Veteranii francezi Gael Monfils și Richard Gasquet s-au retras de la Țiriac Open, după ce au confirmat prezența în competiție.

„E foarte bine să o văd din nou!”, spune elvețianul despre Halep

Wawrinka a fost întrebat, printre altele, și despre situația Simonei Halep și, implicit, despre revenirea sa după un an și jumătate de pauză. El a declarat că este foarte informat în ceea ce privește noutățile și evenimentele care se petrec în tenis, bănuind că Simona are ca obiectiv revenirea în TOP.

„Mereu sunt la curent cu ceea ce se întâmplă în lumea tenisului. Cazul ei (n.r. - al Simonei Halep) a fost foarte complicat. Trebuie sa fii cu adevărat un expert pentru a înțelege. E foarte bine să o văd din nou pe terenul de joc. Acum bănuiesc ca ea își dorește să participe la cât mai multe competiții și să revină în topul WTA”, a declarat Stan Wawrinka.

Cele mai importante titluri câștigate de Wawrinka sunt cele de Grand Slam, de la turneele Australian Open (2014), Ronald Garros (2015) și US Open (2016). Acesta are în palmares 16 titluri. 

Wawrinka se bucură că se află la București

Tenismenul elvețian s-a declarat fericit participarea din această săptămână, de pe zgura din cadrul competiției Țiriac Open 2024. 

„Sunt foarte fericit să fiu aici după 20 de ani, să văd un nou complex. Sunt entuziasmat să joc la Țiriac Open, cred că este o oportunitate importantă”, a spus Wawrinka.

Mai mult decât atât, „Stan The Man” a dezvăluit faptul că, în ultima vreme, nu și-a mai regăsit cea mai bună formă, dar că încearcă să-și ridice nivelul pentru a atinge rezultate bune la turneul din capitala României.

”(n.r. În ultimul timp) M-am antrenat bine, am tras de mine să ajung la un nivel bun, dar nu am mai câștigat prea multe meciuri. Trebuie să încep să câștig. Nu sunt foarte fericit pentru rezultate, în general, dar trebuie să trag de mine. Știu că nivelul meu poate fi mai bun, acum trebuie să arăt acest lucru în meciuri”, a mai spus Wawrinka, potrivit digisport.ro.

Până acum, Wawrinka a mai jucat o singură dată în România, în 2004, fiind învins de Victor Hănescu, în duelul dintre echipa „Tricoloră” de tenis masculin și cea a naționalei Elveției (partidă câștigată de elvețieni). 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel