Echipa nationala Ce antrenor crede Raț că este potrivit la naționala României. „Este absolut senzațional”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Răzvan Raț a recunoscut că performanțele antrenorului nu s-au ridicat la cote înalte în cadrul conducerii cluburilor de fotbal, dar în ceea ce privește echipa națională, fostul fotbalist nu vede o persoană mai potrivită.



Raț îl vrea pe Pițurcă, dar Iordănescu are șanse mari să rămână

Fostul fotbalist a oferit un nume de antrenor pe care îl consideră potrivit pentru funcția de selecționer al echipei naționale a României. Răzvan Raț consideră că Victor Pițurcă este un antrenor senzațional, dar numai în ceea ce privește selecționata de fotbal a țării noastre.

Cu toate acestea, actualul antrenor Edi Iordănescu a dat de înțeles că întreprinde discuții importante cu Federația Română de Fotbal privind continuarea misiunii sale la echipa națională, chiar dacă decizia finală se va lua după încheierea competiției din Germania, EURO 2024.

„Suntem în discuții pentru prelungire, suntem pe aceeași undă. Nu sunt probleme din punctul ăsta de vedere, nu știu dacă vi se par încete sau rapide discuțiile, nu pot să mă angrenez în nicio discuție că se va întâmpla azi, mâine sau până la european. Dar ce pot să spun este că România este mereu pentru mine pe primul loc și va rămâne în inima mea și că are întâietate”, spunea Edward Iordănescu, la începutul lunii mai.

Răzvan Raț: „Ca selecționer, pentru mine, este absolut senzațional”

„(n.r - Edi Iordănescu ezită să spună dacă va rămâne sau nu va rămâne) Foarte bine.

(n.r - Ești președintele Federației și ai de ales din tot ce vezi ca antrenori români în momentul acesta. Cine este selecționerul echipei naționale?) E foarte complicat să dau un răspuns. Pentru că eu consider că a fi selecționer e o meserie, a fi antrenor de club este o altă meserie.

Chiar dacă fac teoretic același lucru. Sunt două joburi diferite. Dacă te uiți la antrenori care performează la echipa de club, asta nu e valabil la echipa națională.

Vă dau un singur exemplu: Pițurcă. A demonstrat de-a lungul timpului că este un foarte bun selecționer. Nu a performat foarte tare în ceea ce înseamnă partea de club. Puteți să vă uitați. Dar ca selecționer, pentru mine, este absolut senzațional.

Ți-aș da un nume, Olăroiu, care face performanță la echipe de club. Îmi place ca antrenor. Mai departe, e greu de spus…”, a declarat Răzvan Raț, potrivit as.ro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?