Superliga Romaniei Ce bani cere, de fapt, Mircea Rednic de la Dinamo. Răzvan Zăvăleanu nu e de acord să plătească

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, spune că nu este de acord cu plata banilor pe care Mircea Rednic îi cere de la clubul din Ştefan cel Mare. 



Mircea Rednic cere 500.000 de euro de la Dinamo, iar pentru moment această cerinţă împiedică clubul să iasă din insolvenţă. Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al echipei, spune că antrenorul îşi pune propriile interese peste cele ale lui Dinamo, dar şi că nu este de acord ca aceşti bani să îi fie daţi lui Rednic. 

Dinamo are datorii şi la ANAF, de aproximativ 800.000 euro. Tot Răzvan Zăvăleanu spune că aceşti bani pot fi plătiţi într-o singură tranşă. 

"În spatele lui Dinamo stă astăzi o forţă financiară puternică, şi nu avem niciun fel de emoţii referitor la o pretinsă imposibilitate de a plăti suma respectivă. Cred că această sumă se poate plăti dintr-un singur efort, fără probleme (n.r. datoria către ANAF). Depinde mai mult ieşirea din insolvenţă de îndeplinirea celorlalte condiţii formale, decât de această plată. 

Aşteptăm rezolvarea în apel a litigiului cu domnul Rednic, aşteptăm să vedem dacă avocata lui Fabrinni va face apel la hotărârea de la fond. Sper să nu se mai întâmple nimic neaşteptat faţă de ieşirea din insolvenţă", a declarat Zăvăleanu la Exclusiv Dinamo. 

Zăvăleanu nu e de acord ca Dinamo să îi plătească lui Rednic banii pe care îi cere 

"Nu este o creanţă (n.r. către Mircea Rednic). Era o creanţă, dacă erau nişte bani datoraţi. Ideea este tocmai aceasta. Este vorba despre o sumă care se cere pentru perioada de după încetarea contractului domnului Rednic. Nu cred că Dinamo trebuie să plătească. Ştiţi bine că dacă a fost vorba de 1 euro sau un milion de euro, ne-am luptat la fel de mult ca Dinamo să nu plătească nicio sumă necuvenită. Nu ştiu de ce ar trebui plătit. Asta e o chestie care la un moment dat se poate încheia într-o discuţie între acţionari şi domnul Rednic. Dar cât timp noi suntem într-o poziţie oficială, unde suntem datori să apărăm finanţele acestui club, vom merge până la capăt cu ceea ce este legal să facem. 

Eu nu am orgolii când vine vorba despre Dinamo. Nu cred că vor sta aceşti bani în calea ieşirii din insolvenţă. 

Odată cu încetarea contractului domnului Rednic, i-am plătit de îndată toate sumele datorate la vremea respectivă. Aşa că dumnealui, pentru ce a muncit, şi-a primit banii. Pentru ce a fost după, nu cred că merită să îi primească", a mai spus Zăvăleanu. 

Mircea Rednic reclamă că avea o clauză în contract prin care clubul este obligat să îi plătească patru salarii compensatorii dacă pleacă de la echipă înainte de terminarea sezonului. 

"Se omite o excepţie. Domnul Rednic nu se mai afla în obiectivul stabilit împreună referitor la Cupa României. Există o clauză potrivit căreia puteam desface unilateral contractul, fără despăgubiri, dacă nu era în obiectiv", a completat Zăvăleanu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?