Fotbal Ce formație ar urma să antreneze Cristi Chivu. „Nu m-ar mira să ajungă la o echipă mare”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul în vârstă de 43 de ani pregătește în acest moment formația Inter Primavera, doar că zilele sale la echipă par a fi limitate.



Cristi Chivu pleacă la Ajax?

Cristi Chivu și-a început cariera de antrenor în urmă cu șase ani, în vara anului 2018, la echipa U17 de la Inter Milano. De atunci, fostul căpitan al naționalei României a tot sperat că va deveni principal la prima formație, lucru ce nu s-a mai materializat în cele din urmă.

Astfel, antrenorul român pare că vizează semnarea unui contract cu un alt club, urmărind pregătirea unei formații în calitate de antrenor principal, și nu secund.

Se pare că formația Ajax l-ar dori pe Cristi Chivu în rolul de secund, urmând ca mai apoi să devină și antrenor principal. Mai mult decât atât, și clubul giuleștean s-ar fi interesat de serviciile tehnicianului în ultimele săptămâni, însă nu a fost demarată nicio discuție în acest sens.

Potrivit italienilor, formația Inter se pregătește deja de despărțirea de Cristi Chivu, oficialii clubului luând în calcul înlocuirea acestuia cu Francesco Baldini, actualul antrenor al celor de la Trento (Serie C).

Ce ofertă are echipa olandeză pentru Chivu

Cristi Chivu a jucat la Ajax Amsterdam în perioada 1999-2003, ocupând și poziția căpitan al echipei. Fosta formație dorește să îi propună românului un contract de cinci ani.

În primă fază, fostul fundaș al lui Inter ar urma să primească postul de antrenor secund la Amsterdam, ca să se pregătească pentru funcția de tehnician principal al echipei, potrivit jurnalistului italian Gianluca Di Marzio, citat de sportpesurse.

Lucescu crede în Chivu

Despre următoarele mișcări ale lui Cristi Chivu a discutat și „Il Luce”, care a declarat că și-ar dori să-l vadă pe fostul căpitan al naționalei României pe banca unei echipe de seniori. Lucescu l-a sfătuit, de asemenea, pe tehnicianul de 43 de ani, în ceea ce privește noii pași în carieră:

„Depinde doar de Chivu dacă revine în România. El are o carieră bună la nivel de juniori. Am discutat cu el și i-am zis: 'Gata, e timpul să mergi la seniori'! El e destul de apreciat peste tot! Nu m-ar mira să ajungă la o echipă mare”, a spus Mircea Lucescu, la sosirea în țară.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?