Fotbal Ce i-au spus Mircea Lucescu și Ioan Andone lui Maxim, înainte de finala Cupei României. „Ține mult la mine...”

Data publicării:
Captură de ecran/ Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara
Captură de ecran/ Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Antrenorul formației Corvinul Hunedoara a dezvăluit care au fost discuțiile cu Mircea Lucescu și Ioan Andone, cei doi „mentori” ai echipei hunedorene.



Maxim: „Este un om imens la care eu țin foarte mult”

„Am avut o discuție cu domnul Mircea Lucescu chiar și după meciul cu CFR Cluj. M-a felicitat pentru că echipa noastră a arătat o organizare defensivă și ofensivă.

Pentru că am arătat foarte bine la fazele fixe și în meciurile grele cu CFR Cluj și cu Oțelul Galați. Ne-a felicitat pentru cum arătăm. 

Nea Ando' este mult mai apropiat de mine, pentru că m-a avut ca jucător. Ține mult la mine și eu la dumnealui. De fiecare dată vorbesc cu dumnealui și mă încurajează.

A fost alături de noi și în ziua finalei. A luat masa cu noi la prânz. Le-a vorbit și jucătorilor. Este un om imens la care eu țin foarte mult și Nea Ando știe acest lucru, iar eu cred că sentimentul este reciproc”, a declarat Florin Maxim la Fanatik Superliga.

Succesul Corvinului, atins de fotbaliștii români

„Le dau un sfat celor de la Corvinul: să se bazeze în continuare pe români, deoarece aceștia sunt talentați și pot face performanță.

Ei au meritul că au adus în prim plan echipa de fotbal într-un oraș care are nevoie de ceva. L-am felicitat pe primar și pe antrenor după meci, au reușit să facă un grup unit. I-am sfătuit în ceea ce privește modul de a conduce o echipă de performanță, au făcut un grup competitv. Anul viitor trebuie să promoveze în prima divizie, oamenii de acolo merită.

Corvinul Hunedoara este înconjurat de foștii mei jucători, nu e întâmplător. E meritul jucătorilor și antrenorilor. Ambianța de la Hunedoara este deosebită. Nu am fost surprins de victoria lor. Andone a fost mereu alături de echipă. Toți sunt lângă echipă. Dacă vor face un stadion pe măsura evoluției echipei, oamenii de acolo au nevoie.

Într-o perioadă foarte dificilă, când Hunedoara trăia doar din producția de oțel, fotbalul trăia acolo. Cel mai important este ca lumea să revină la stadion, lângă echipă. Sunt mulți care și-au adus aminte de perioada de succes a Corvinului.

Când am jucat cu Argentina, la Rosario, erau cinci titulari de la Corvinul, aceste momente trebuie să revină. Ei trebuie să își tragă sursa de energie din ceea ce au făcut ei, împotriva lor. Va fi greu în Europa League, nu își pot permite prea mulți jucători, cei care au dus echipa aici merită această șansă.

Țin mult la asta, trebuie să se întoarcă românii la echipele astea. Talentul există, trebuie doar să știm să îl canalizăm spre performanță. Eu sunt alături total de Corvinul, sper să creadă că pot face performanță cu români”, a spus Mircea Lucescu, după finala Cupei României.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?