Tenis Ce îi dorește Ivanisevic lui Djokovic, după sfârșitul colaborării dintre cei doi. „Când Novak e DJ, toți dansează pe muzica lui”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul antenor al numărului 1 mondial, Goran Ivanisevic, a declarat că vrea foarte mult ca Novak Djokovic să câștige medalia de aur de la Paris, din cadrul Jocurilor Olimpice, din această vară.



Novak le are pe toate, dar nu și medalia olimpică de aur

Croatul Goran Ivanisevic a declarat, despre sârbul Novak Djokovic, numărul 1 mondial al tenisului masculin, căruia i-a fost antrenor până săptămâna trecută, că „îi dorește din toată inima aurul olimpic”, conform site-ului eurosport.fr.

Novak Djokovic are un început nu tocmai bun de sezon. Acesta a fost învins în semifinalele turneului de Mare Șlem, Australian Open, de câștigătorul competiției, în cele din urmă, Jannik Sinner (6-1 6-2 6-7 6-3), actual număr 2 mondial.

De asemenea, Novak a fost învins, spre uimirea tuturor, de Luca Nardi (pe atunci 123 ATP), un lucky loser, la turneul Masters 1.000 de la Indian Wells (6-4 3-6 6-3). Astfel, liderul mondial speră să își revină în timpul sezonului pe zgură, cu gândul la medalia olimpică de la Jocurile de la Paris (26 iulie - 11 august).

Într-un interviu acordat miercuri, pentru presa din Serbia, Goran Ivanisevic a vorbit despre obiectivul olimpic al lui Novak Djokovic, singurul succes pe care sârbul nu l-a atins niciodată în cariera sa, spre deosebire de Roger Federer, Rafael Nadal sau Andy Murray.

Djokovic nu datorează nimic nimănui, dar dorește mult să devină campion olimpic

„Cred că Novak va găsi motivația, sunt sigur de asta. Îi doresc din toată inima aurul olimpic, chiar mai mult decât titluri de Mare Șlem. Este ceva ce își dorește, are impresia că datorează asta cuiva, deși nu datorează nimic nimănui...Îi doresc succes la Jocurile Olimpice””, a declarat Ivanisevic, campionul din 2001 de la Wimbledon.

Cea mai bună performanță a lui Djokovic la Jocurile Olimpice a fost bronzul obținut în 2008, la Beijing. În anul 2012, la Londra, sârbul a încheiat pe locul 4, după înfrângeri suferite în fața lui Murray și Del Potro. În 2016, la Rio de Janiero, el a fost eliminat în primul tur de Del Potro, iar în 2021 la Tokyo, a terminat din nou pe locul 4, fiind învins de Zverev și Carreno Busta.

Ultima înfrângere din cadrul JO a fost foarte dură pentru Djokovic, care urmărea, totodată, atingerea unui record deținut de Rod Laver, cel care a reușit să câștige toate cele patru Șlemuri într-un sezon. La acea vreme, Nole a fost foarte aproape să triumfe la US Open, care era ultimul turneu de Grand Slam de care avea nevoie, pentru a-și atinge obiectivul. Cu toate acestea, el a pierdut în fața rusului Daniil Medvedev, actual ocupant al locului 4 mondial.

Ivanisevic a mai spus că Djokovic trebuie să meargă mai departe, după începutul mai slab de sezon: „Când Novak este DJ-ul, toată lumea dansează pe muzica lui. Cu cât va ocupa mai repede locul DJ-ului, cu atât mai repede ceilalți vor începe să danseze".

Mesajul a fost transmis cu câteva zile înainte de startul turneului Masters 1.000 de la Monte Carlo (6-14 aprilie).

Djokovic a fost antrenat începând din 2018 de Ivanisevic, reușind să cucerească 12 dintre cele 24 de titluri de Mare șlem din cariera lui sub conducerea croatului, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?