Fotbal international Ce îi lipseşte lui Alexi Pitu să se impună la Bordeaux

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Alexi Pitu s-a transferat în iarna anului trecut de la Farul Constanţa la Bordeaux, pentru 2 milioane de euro, însă nu a reuşit să se impună la clubul din Ligue 2. Bordeaux este pe locul 7 în liga a doua franceză. 



Adrian Pitu, unchiul fotbalistului, şi el fost jucător la Steaua, Dinamo, FC Naţional, Sportul Studenţesc, Rocar Bucureşti şi Farul Constanţa, a explicat de ce tânărul jucător nu reuşeşte încă să se impună. 

"Trebuie să merg şi eu să îl văd acolo, la un meci.  E cel mai tehnic de acolo. Copilul e foarte talentat, cuminte, se pregăteşte, dar lipseşte ceva. E foarte apreciat, totuşi. Îi lipseşte să spargă gheaţa. Să intre, să dea 2 goluri, şi să nu mai iasă. În ultimul timp, a jucat, a dat şi goluri, şi pase de gol", a declarat Adrian Pitu la podcastul "Prietenii lui Ovidiu". 

Alexi Pitu a jucat în 18 meciuri pentru Bordeaux în acest sezon în care a marcat un gol și a oferit două pase decisive.

"El nu e rezervă, a jucat în ultimul timp, dar la fotbal trebuie să ai noroc şi de echipă, şi de jucători. La o echipă, dacă ai coechipieri cât mai buni, cu atât joci mai bine", a mai spus Adrian Pitu. 

La primul apariţie din 23 ianuarie până acum, Alexi Pitu a lăsat o impresie bună, dar fără realizări. 

”Aflat la prima sa apariție din 23 ianuarie, Alexi Pitu a oferit viteză și precizie în ultimul sfert de oră. Chiar dacă, așa cum se întâmplă adesea, nu a ieșit nimic decisiv”, au relatat francezii de la Sud Ouest.

Antrenorul lui Bordeaux spune că Pitu nu are forţă 

”Pitu e un jucător pe care mi l-au propus scouterii înaintea vacanței de iarnă. Ne-a oferit prospețime, e un mingicar.

Totuși, a avut probleme la antrenamentele de forță. I-am arătat că jocul fizic e important în Franța, are nevoie și de calități fizice, acolo e de lucrat”, a spus antrenorul lui Bordeaux, David Guion.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel