Fotbal Ce jucător a achiziționat Corvinul Hunedoara. Florin Maxim întărește formația câștigătoarei Cupei

Data publicării:
Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara
Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

După câștigarea trofeului Cupei României și implicit calificarea în preliminariile Europa League, Florin Maxim caută întăriri pentru echipa hunedoreană.



Noua achiziție a Corvinului, Alexandru Gîrbiță

Echipa de fotbal Corvinul Hunedoara a anunțat, luni, achiziționarea mijlocașului ofensiv Alexandru Gîrbiță, de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, contractul semnat fiind valabil pentru următoarele două sezoane.

„Alexandru Gîrbiță, doi ani în alb-albastru! Alexandru Gîrbiță este noul jucător al echipei noastre. Mijlocașul ofensiv care va împlini, în luna iulie, 24 de ani, este primul transfer al verii și vine de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, acolo unde a fost cel mai bun marcator în acest sezon, cu nouă reușite. El a semnat o înțelegere pe doi ani cu Corvinul”, au transmis reprezentanții clubului Corvinul Hunedoara, pe site-ul oficial.

Gîrbiță a evoluat în 24 de partide în stagiunea recent încheiată a Ligii a II-a, atât în sezonul regular, cât și în play-out. Fotbalistul care poate evolua ca „aripă” a petrecut nu mai puțin de șase sezoane la echipa din Târgu Jiu, evoluând încă de la începutul proiectului, pe când clubul a purtat și denumirea de Energeticianul. În total, acesta a bifat peste 6.000 de minute în tricoul alb-albaștrilor, având 110 partide jucate, din care mai bine de jumătate din postura de titular.

„Mă bucur nespus că voi face parte din acest grup, trebuie să recunosc că atunci când am primit oferta nu am stat pe gânduri aproape deloc. Nu mai are rost să vorbesc despre performanțele echipei din ultimii ani, pentru că le cunoaște bine toată lumea. Eu știu doar că îmi doresc să mă ridic la nivelul lor și cred că pot crește în acest mediu.

De asemenea, cred că stilul de joc al echipei mi se potrivește, sunt foarte fericit că pot lucra cu un antrenor care pune preț pe jucătorii tineri și care este un adept al fotbalului în viteză, al unui joc plăcut ochiului. Îi știu pe câțiva dintre băieți, am și vorbit cu Alex (n.r. Neacșa), cu Manolo (n.r. - Manolache), mi-au povestit despre tot ce înseamnă Corvinul acum și sunt fericit să mă aflu aici”, a declarat Alexandru Gîrbiță, care va purta tricoul cu numărul 20, potrivit Agerpres.

Corvinul Hunedoara s-a despărțit de Marius Coman, atacantul de 27 de ani semnând cu reprezentanta SuperLigii, Sepsi OSK.

CITEȘTE AICI Marius Coman, noul jucător al Sepsi OSK. Mesajul oficial al clubului

După ce a reușit să câștige Cupa României în fața celor de la Oțelul Galați, pe 15 mai, echipa Corvinului va evolua în preliminariile Europa League, după ce ultimul impediment, reprezentant de licența UEFA, a fost înlăturat. Astfel, Florin Maxim caută întăriri pentru echipa din cea de-a doua ligă de fotbal.

Maxim caută noi jucători

Antrenorul hunedorenilor a afirmat că are nevoie de mai mulți jucători de primă divizie, mai ales că echipa sa a reușit calificarea în preliminariile Europa League.

„Vor veni jucători de Liga 1, că așa e normal. Jucători cu experiență europeană, e normal. Noi oricum voiam să aducem, că aveam un lot subțirel și pentru Liga 2. Aveam nevoie de întâriri...

Am creat o strategie cu primarul, el a fost jurnalist sportiv și înțelege bine fenomenul sportiv. Acum suntem puși într-o situație în care trebuie să creăm ceva, să aducem jucători de top măcar pentru perioada asta.

Ori jucători sub împrumut care să agreeze ce dorim. Nu facem o echipă de la zero. Aveam nevoie de 4-5 jucători, oricum aveam nevoie...” , a spus Maxim, potrivit Orangesport.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?