Superliga Romaniei Ce mesaj transmite Dinamo București după sancțiunile acordate de către Comisia de Disciplină

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Clubul de fotbal Dinamo București a emis un comunicat oficial după ce a fost sancționat dur de Comisia de Disciplină în cursul zilei de astăzi, din cauza incidentelor provocate de fani la meciul cu UTA Arad. Pedeapsa cuprinde desfășurarea a patru meciuri cu porțile închise și o amendă de 100.000 de lei.Clubul alb-roșu a declarat, printr-o postare pe pagina de Faceebok, că oficialii vor lua toate măsurile necesare ca sancțiunea să fie modificată, susținând, în același timp, că nu încurajează nicio formă de violență:

COMUNICAT

„Dinamo 1948 București, 27 martie 2024, ora 19:48

Prin administrator special Andrei Nicolescu

Hotărârea de astăzi a Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF) reprezintă o palmă dată fotbalului și dărâmă eforturile făcute în ultimii ani de FRF, LPF, deținători de drepturi, cluburi, sponsori, de a readuce publicul pe stadioanele noi construite de CNI, de a crește media de spectatori în fiecare sezon, de a spera că suntem, și cu fotbalul, în Uniunea Europeană.

Susținem necondiționat descurajarea oricăror forme de violență pe stadioane și considerăm că prevederile legale și regulamentare trebuie aplicate, direct și proporțional, celor responsabili de comiterea faptelor antisociale. Cu alte cuvinte, toleranță zero!

Nu este un limbaj împrumutat din campaniile electorale, este dovada că am avut întotdeauna o conduită corectă și responsabilă, în deplin acord cu legislația și normele de civilizație.

Dinamo nu are în spate doar istorie și performanță, Dinamo de astăzi trăiește pentru suporteri. Ne vom căuta dreptatea prin comisii, prin avocați și vom contesta această decizie luată după regulamente rămase de mulți ani în vigoare.

Patru etape cu "porțile închise" înseamnă final de sezon, pentru suporterii noștri, la meciurile disputate pe teren propriu, pe Arcul de Triumf sau pe Arena Națională.

Nu este normal, nu este o luptă corectă pentru toate cele 10 echipe de play-out! Interesul legitim al competiției este ca fiecare club să-și poată apăra șansele pe teren, beneficiind de susținerea propriilor fani.

Faptele antisociale, văzute de o țară întreagă, nu pot rămâne fără consecințele legale firești.

Jandarmii au partea lor de vină, clubul și stewarzii, la fel.

Pe lângă sancțiunile individuale dictate împotriva celor direct responsabili, acceptăm suspendarea unor sectoare de tribună, însă nu putem fi de acord cu o interdicție generală, aplicată global fanilor care au respectat normele de comportament în arenele sportive. Ei nu au nicio vină!

Urmează opt etape, opt finale în care se poate decide destinul echipei pe termen mediu și lung.

Ar fi, însă, injust, ca fanii noștri, celebri în toată lumea pentru pasiune și creativitate, să nu își poată încuraja echipa favorită.

Dinamo va lupta cu toate forțele, transparent și regulamentar, pentru dreptul suporterilor noștri de a fi alături de echipă, în tribune, meci de meci.”, a fost mesajul transmis de către clubul „câinilor roșii”.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel