Superliga Romaniei Ce ştia Timotej Jambor despre Rapid, înainte să semneze cu giuleştenii. Neil Lennon l-a asemănat cu un atacant legendar

Data publicării:
Captură Rapid TV
Captură Rapid TV

Slovacul Timotej Jambor, în vârstă de 21 de ani, a semnat în această vară cu FC Rapid. Joacă pe poziţia de atacant şi are selecţii şi pentru naţionala U21 a Slovaciei, fosta adversară a României de la EURO 2024. "Ştiam că Rapid este un club cu suporteri foarte frumoşi, ştiam că au un stadion nou. Daniel (n.r. Daniel Sandu, directorul sportiv al FC Rapid) mi-a spus multe lucruri despre club, despre viziunea clubului pentru viitor. Am fost convins să vin aici şi să încerc să devin un jucător de succes", a declarat Timotej Jambor într-un interviu pentru FC Rapid TV. 

Neil Lennon l-a asemănat cu un atacant legendar

"Sunt un număr 9, dar îmi place să joc între linii, îmi place să fiu implicat în joc, cu mingea. Încerc să fac multe mişcări, alergări în spatele apărării adverse, să cer mingea, să creez spaţii pentru colegii mei. Atuul meu este în careu, reuşesc să găsesc spaţii şi sunt foarte bun la finalizare. Când am ajuns în cantonament, aici, antrenorul mi-a spus că mă asemăn cu Fernando Torres", a mai declarat Jambor. 

Atacantul slovac va fi al Rapidului până în 2027, acesta semnând un contract valabil timp de patru sezoane.

Crescut la Tatran Presov și Zilina, Jambor a făcut pasul către prima formație a Zilinei, unde a jucat în 76 de meciuri de campionat, punctând de 19 ori.

"Sunt fericit să fiu aici, să mă alătur unui club atât de mare, precum Rapid. Am auzit că Rapid are fani incredibili, care fac o atmosferă minunată, astfel încât abia aștept să începem sezonul. Sper să înscriu multe goluri și să fac toți rapidiștii fericiți”, a spus Timotej pentru fcrapid.ro.

Jambor a fost chemat la finalul anului 2022 la o acțiune a naționalei mari a Slovaciei, în care au fost testați cei mai promițători tineri jucători.

"Timotej Jambor este un atacant complet, titular la echipa națională u21 și un jucător important din campionatul Slovaciei. Ne bucurăm ca a ales să fie alături de noi în următoarele sezoane.

Este un jucător care știe să atace spațiul, mobil, bun cu ambele picioare, un jucător care sunt sigur că o să ne încânte în Giulești și nu numai”, l-a caracterizat Daniel Sandu, directorul sportiv al Rapidului.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel