Jocurile Olimpice Cercurile olimpice, instalate pe Turnul Eiffel. Cât a durat realizarea simbolului Jocurilor Olimpice

Data publicării:
Pexels
Pexels

Simbolul Jocurilor Olimpice va fi instalat pe Turnul Eiffel, într-o ceremonie de deschidere inedită. Olimpiada de la Paris va avea loc în perioada 26 iulie - 11 august.



Doi ani, pentru realizarea cercurilor olimpice

Cele cinci cercuri olimpice vor fi montate pe Turnul Eiffel în această primăvară, în cadrul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice (26 iulie-11 august), au anunțat compania de exploatare a monumentelor (SETE) și comitetul de organizare Paris-2024, citate de AFP.

Cercurile reprezentând cele cinci continente, simboluri ale universalității sportului, vor fi instalate la înălțime, pe malul Senei, a declarat Jean-Francois Martins, președintele SETE. Instalarea lor ar trebui să înceapă la sfârșitul lunii aprilie, a adăugat oficialul francez.

Cercurile olimpice, expuse la fiecare ediție a Jocurilor pe un monument emblematic din orașul gazdă, vor fi astfel în prim planul ceremoniei de deschidere, organizată în mod inedit în afara stadionului, sub forma unei parade nautice pe Sena.

Compania care a creat cercurile olimpice de 15 metri înălțime a avut nevoie de doi ani pentru a le realiza.

În total, 180 de ambarcațiuni, dintre care 94 vor transporta sportivii, vor defila între Pont d'Austerlitz și Pont d'Iena, chiar în fața Turnului Eiffel.

Turnul Eiffel, simbolul Parisului, gazda Olimpiadei 2024

Vasul olimpic, în care va arde flacăra olimpică pe parcursul competiției, va fi instalat în Grădina Tuileries, un parc accesibil publicului situat între Palatul Luvru și Place de la Concorde.

Simbol al Parisului și Franței, Turnul Eiffel este unul dintre cele mai vizitate monumente din lume. În 2023, cu 6,3 milioane de vizitatori, și-a depășit nivelurile înregistrate înainte de pandemia de Covid-19.

În februarie anul trecut, însă, Turnul Eiffel a fost închis timp de șase zile ca urmare a unei greve a personalului nemulțumit de gestionarea sitului, privând astfel 100.000 de persoane de a vizita celebrul monument parizian.

Turnul Eiffel va fi prezent și pe 24 de milioane de monede de doi euro dedicate Jocurilor Olimpice din 2024, pe care Monetăria de la Paris le va pune în circulație în iunie, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel