Fotbal international Cesar Luis Menotti, antrenorul care a adus titlul mondial Argentinei în 1978, a murit

Data publicării:
foto pexels
foto pexels

Fotbalul argentinian este în doliu după moartea lui Cesar Luis Menotti, selecţionerul care a stat pe banca "Pumelor" la cucerirea titlului mondial în 1978. 



Cesar Luis Menotti, fost selecţioner al naţionalei de fotbal a Argentinei care în 1978 câştiga titlul mondial, a murit la vârsta de 85 de ani, a anunţat duminică seara Federaţia argentiniană de fotbal (AFA), scrie AFP.

"Federaţia argentiniană de fotbal anunţă cu profundă tristeţe decesul lui Luis Cesar Menotti, fost selecţioner al naţionalei şi campion mondial", a scris AFA pe reţelele de socializare.

Menotti a fost internat în martie într-un spital din Buenos Aires pentru un "caz sever de anemie" şi externat la mijlocul lunii aprilie. Cauza morţii nu a fost încă anunţată, dar potrivit presei argentiniene, Cesar Menotti suferea de cancer la stomac.

Născut la Rosario, Menotti a fost jucător profesionist în anii 1960, apoi şi-a început cariera de antrenor, câştigând campionatul argentinian cu clubul Huracan din Buenos Aires, în 1973.

A preluat apoi conducerea reprezentativei naţionale pe care a condus-o la titlul mondial în 1978 şi pe care a antrenat-o şi la CM din Spania din 1982.

Demis după CM din Spania unde Argentina a fost eliminată în turul 2, a pregătit pe Boca Juniors, River Plate, FC Barcelona cu Diego Maradona, Atletico Madrid, dar palmaresul i s-a îmbogăţit doar cu o Cupă a Regelui în Spania, o Supercupă a Spaniei şi o Cupă a Ligii Spaniei, competiţie care a dispărut de atunci, cu FC Barcelona în 1983.

Fostele sale cluburi Atletico Madrid şi FC Barcelona, precum şi Federaţia Spaniolă de fotbal, i-au adus un omagiu pe X, cu mesajul "Odihneşte-te în pace", scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?