Cupa României CFR Cluj, în 10, din minutul 10! Ce a făcut Tachtsidis pentru a fi eliminat în primele minute ale partidei. Corvinul conduce la acest moment cu 3-0

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

La această oră se joacă primul sfert de finală al Cupei României Betano. Partida dintre Corvinul Hunedoara și CFR Cluj de pe stadionul Michael Klein a oferit, încă din primele minute, scene îngrozitoare pe teren. Jucătorul clujenilor, Panagiotis Tachtsidis, a văzut cartonașul roșu în minutul 10, după ce l-a faultat dur pe fotbalistul hunedorean, Marius Lupu.

 



Evenimentele au degenerat rapid, astăzi, pe stadionul din Hunedoara, în primul sfert de finală a Cupei României. Partida din această seară a debutat, în minutul 10, cu un cartonaș roșu pentru CFR Cluj, acordat grecului Tachtsidis, după ce acesta l-a faultat grav pe Marius Lupu. Jucătorul Corvinului a ieșit de pe teren pentru intervenții medicale, acesta fiind văzut cu nasul spart și tricoul plin de sânge.

CFR Cluj rămâne în 10 jucători, în Cupa României. Echipa lui Mutu, condusă cu 1-0 la pauză

Marius Lupu l-a tras de tricou pe grec, într-o încercare de pressing, ceea ce l-a determinat pe Tachtsidis să îl lovească pe jucătorul hunedorean direct în față. În mod evident, Lupu s-a întins pe teren după lovitură, ceea ce l-a înfuriat și mai mult pe grec, care susținea faptul că fotbalistul Corvinului a fost cel care l-a faultat, în primă fază.

Deși Tachtsidis a încercat să îi explice arbitrului de centru argumentele sale, acesta a fost trimis la cabine, lăsându-și echipa în 10 jucători, încă din minutul 10 al partidei.

În urma acestui fault dur, grecul va fi suspendat, cel mai probabil, măcar două etape. Această întâmplare este foarte importantă pentru formația lui Mutu, întrucât următoarele două partide ale clujenilor pentru cupele europene se vor desfășura împotriva Rapidului, respectiv FCSB-ului.

Declarațiile antrenorilor, înaintea partidei de azi

Antrenorul Corvinului, Florin Maxim, are obiective mari în Cupa României Betano, dorind să elimine echipa condusă de Adrian Mutu, pentru a accede în semifinale. Acesta și-a susținut punctul de vedere cu privire la partida de azi, într-o conferință de presă.

„Suntem toți concentrați [..] Pentru clubul nostru este un meci special, dar noi am făcut lucrurile să se întâmple... nu ne-a oferit locul în semifinală nimeni. Am muncit, băieții au muncit de la început, de când am venit... Au fost momente de suferință, n-a fost ușor să trecem și de Sepsi...”, a spus Maxim la conferința de presă dinaintea meciului care începe la ora 19:30.

„[..] Trebuie să fim lucizi, trebuie să fim atenți, băieții știu ce echipă întâlnesc, știu echipa CFR-ului... jucători foarte buni, jucători de calitate [..] sunt trei-patru jucători de națională - Camora, Abeid, Mogoș, Manea... Deac, Muhar... În stânga Otele, care a atras privirea asupra lui... Bîrligea, la fel, un atacant foarte bun, Tachtsidis, un jucător extraordinar...sunt jucători buni! Dar ne-am dorit astfel de meciuri, ne dorim și de acum încolo astfel de meciuri și evenimente. Ce va fi, vom vedea după meciul de mâine!”, a mai spus Florin Maxim despre adversara sa de astăzi.

De asemenea, și Adi Mutu a prefațat partida de astăzi a CFR-ului, acesta spunând că șansele echipei sale sunt aproape inexistente în competiția din Superligă, astfel că nivelul de concentare din Cupă va fi extrem de mare: „Jucătorii știu importanța acestui meci, Cupa este unul dintre obiectivele clubului în acest an și trebuie tratat ca atare meciul. Sper că băieții se înțeleagă că va fi un meci greu. Ne așteaptă o echipă omogenă, muncitoare, care a pus probleme și altor echipe în trecut în Cupă. Trebuie tratat foarte serios acest meci!”

„Va fi stadionul plin, va fi și în nocturnă, condițiile nu vor fi cele mai bune, ca să spun așa. Pentru ei este un meci foarte important. Ei vor juca cu mare ambiție și vor încerca să ne bată, trebuie tratat foarte serios și mers la victorie. Cred că Corvinul e o echipă bună de Liga a II-a, și nu numai, chiar dacă nu are drept de promovare. Chiar va fi un meci greu, pentru că jucăm la ei acasă, va fi un stadion plin, au o ambiție și mai mare decât până acum. Știm ce ne așteaptă, știm ce presiune este pe noi, dar trebuie să o gestionăm. Și băieții trebuie să înțeleagă că la CFR Cluj tot timpul este presiune.”, a mai declarat Mutu.

Pentru partida cu Corvinul, „Briliantul” a recunoscut că va folosi cea mai bună formulă a echipei: „Bineînțeles că voi folosi cea mai bună formulă de echipă, este unul dintre obiectivele noastre și îl tratăm ca atare, foarte serios. Voi folosi cea mai bună formulă pe care o consider eu.”

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel