Formula 1 Christian Horner, managerul lui Red Bull Racing, a fost acuzat de "comportament inadecvat". Formula 1 speră la o rezolvare rapidă

Data publicării:
Fotografie de la Carlos Santiago, Pexels
Fotografie de la Carlos Santiago, Pexels

Formula 1 speră la o rezolvare cât mai rapidă a cazului Horner. 



Responsabilii Formulei 1 şi-au exprimat, duminică, speranţa că situaţia lui Christian Horner, managerul general al echipei Red Bull, vizat de o anchetă internă, "va fi clarificată cât mai repede posibil", informează AFP.

"Am luat notă de faptul că Red Bull a lansat o anchetă independentă referitoare la acuzaţiile interne de la Red Bull Racing. Şi sperăm ca acest caz să fie clarificat cât mai repede posibil, în urma unui proces echitabil şi aprofundat, şi nu vom face alte comentarii în acest stadiu", se arată într-un comunicat dat publicităţii de responsabilii Formulei 1, la două săptămâni de la dezvăluirea acestor detalii despre o anchetă internă.

Christian Horner (50 ani) este acuzat de "comportament inadecvat" faţă de o angajată, afirmaţii respinse însă categoric de cel în cauză.

"Această procedură, care este deja în curs, este condusă de un avocat specializat independent. Echipa ia foarte în serios aceste chestiuni, iar ancheta va fi încheiată în cel mai scurt timp posibil. Deocamdată nu facem alte comentarii", a afirmat pe 5 februarie purtătorul de cuvânt al Red Bull.

"Team principal"-ul de la Red Bull a fost audiat timp de mai multe ore la Londra, pe 9 februarie, dar nicio decizie nu a fost luată privind viitorul său la echipă până în acest moment.

Horner s-a aflat săptămâna trecută la prezentarea noului model Red Bull pentru actualul sezon 2024, RB20, în atelierele de la Milton Keynes, pe care îl vor pilota campionul mondial en titre Max Verstappen şi Sergio Perez.

Horner este directorul Red Bull de la debutul echipei în Formula 1 în 2005. În era sa, echipa a cucerit şapte titluri de campioană mondială la piloţi, patru cu germanul Sebastian Vettel (2010-2013) şi trei cu olandezul Max Verstappen (2021-2023), precum şi şase titluri mondiale la constructori (2010, 2011, 2012, 2013, 2022 şi 2023).

Anul trecut, Red Bull şi-a zdrobit concurenţa câştigând 21 din cele 22 de Grand Prix-uri, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Formula 1




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel