Fotbal international Christian Streich, antrenorul lui Freiburg, premiat de Federaţia Germană de Fotbal

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul Christian Streich a fost premiat de DFB, Federaţia Germană de Fotbal. 



 Antrenorul echipei SC Freiburg, Christian Streich, a fost distins cu Premiul de Onoare Julius Hirsch, acordat de Federaţia Germană de Fotbal (DFB), pentru angajamentul său pe termen lung, atât pe teren, cât şi în afara terenului, transmite DPA.

De un deceniu, Christian Streich a folosit scena fotbalului profesionist pentru a adopta o poziţie sinceră şi clară împotriva xenofobiei, rasismului şi discriminării şi a susţinut respectul şi valorile de bază ale democraţiei. Prin declaraţiile sale întotdeauna autentice, el nu face doar apel la curajul civic, dar este el însuşi un model pentru asta, a declarat miercuri preşedintele DFB, Bernd Neuendorf, într-o declaraţie.

Streich este antrenorul cu cele mai vechi state din Bundesliga la un singur club, începându-şi cariera la Freiburg în ianuarie 2012. El vorbeşte de obicei despre politică şi probleme sociale în afară de fotbal.

DFB a precizat că îi va înmâna premiul lui Streich pe 13 noiembrie la Berlin, iar discursul laudativ va fi ţinut de Matthias Brandt, fiul fostului cancelar al Germaniei de Vest, Willy Brandt.

DFB a fondat premiul umanitar în 2005, numit după fostul său internaţional germano-evreu Julius Hirsch, care a fost ucis de nazişti în lagărul de exterminare de la Auschwitz.

Premiul onorific pe care îl primeşte Streich este acordat la intervale neregulate, iar Premiul Julius Hirsch este acordat anual, urmând să fie primit în 2023 de organizaţia sportivă germano-evreiască Maccabi, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: christian streich dfb fotbal premiu




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel