Superliga Romaniei Cifrele jucătorilor U21 din Liga 1. Câte goluri şi pase decisive au dat tinerii fotbalişti

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Regula U21 s-ar putea desfiinţa în viitor. Reprezentanţii cluburilor din Liga 1 ar fi avut deja o discuţie în acest sens cu Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, iar regula ar urma să fie modificată. Cluburile care vor folosi în continuare jucători U21 ar putea primi mai mulţi bani din partea LPF. 



Cu toate astea, pentru că în acest sezon regula a fost validă, FRF a transmis statisticile jucătorilor U21 din Liga 1. 

Concret, în acest sezon au evoluat 102 jucători eligibili U21 în Superligă, şi au marcat în total 87 de goluri, dintre care 32 în playoff/playout. 50 de jucători U21 au debutat în această ediție a SuperLigii, cei mai mulți la UTA Arad (8), Sepsi și Politehnica Iași (câte 6), Petrolul (5).

De asemenea, etapele 15, 19, 21 din sezonul regular și cea cu numărul 9 din play-off/play-out au fost cele în care au evoluat cei mai mulți tineri – 40.

Tinerii care au marcat în premieră 

17 jucători U21 au marcat în premieră, în 2023-2024, pe prima scenă a fotbalului românesc: Musi (Petrolul), D. Andrei, Andreas Niță, R. Popescu (Voluntari), G. David (Botoșani), A. Gheorghiță, Stefanovici (Poli Iași), Bodișteanu. R. Tănasă (Oțelul), Danciu, Bană (Universitatea Craiova), Blidar (FCU 1948 Craiova), Bădescu (Rapid), M. Ilie (CFR Cluj), I. Cojocaru, Andronache (Farul), Silaghi (U Cluj).

Cluburile care au folosit cei mai mulţi jucători U21 în acest sezon au fost Farul Constanţa, 14, UTA Arad, 9, Universitatea Cluj, 8, FCSB, Poli Iaşi, Petrolul, Voluntari, cu 7, şi Sepsi, Botoşani şi Dinamo cu 6. 

Topul marcatorilor U21 este dominat de Louis Munteanu, de la Farul, cu 12 reuşite, urmat de Ianis Stoica, care a evoluat la U Cluj şi Hermanstadt, cu 10 reuşite. Ştefan Baiaram, de la Universitatea Craiova, a marcat de 8 ori, Rareş Pop, de la UTA Arad, a înscris 5 goluri, în timp ce Alexandru Musi, de la Petrolul, şi Ionuţ Cojocaru, de la Farul, au marcat câte 4 goluri. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?