Tenis Cine a greşit în cazul Simonei Halep. "A fost neglijenţă şi ghinion. I-am întrebat de mai multe ori dacă sunt testate suplimentele"

Data publicării:
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep

Simona Halep a spus că a întrebat de mai multe ori echipa lui Patrick Mouratoglou dacă suplimentul contaminat cu roxadustat, care a dus la proba pozitivă de la testul antidoping, este testat şi verificat. Când a fost depistată pozitiv, Simona Halep a făcut o declaraţie cu dublu tăiş. A spus atunci "am fost trădată". 

"Aşa mi-a ieşit atunci. Ştiam că am respectat tenisul, nu mi-a trecut prin cap aşa ceva niciodată. Modul în care gândesc eu despre tenis nu mi-ar permite să fac aşa ceva. Când am primit decizia, eram acasă. A fost linişte totală, nu am avut ce să spunem. Am fost profund afectată în interior. Parcă a venit un tunel din care nu am mai văzut nicio lumină. Patru ani ar fi însemnat enorm pentru mine. Ştii vorba aia, că o să mori cu adevărul în mână? Aveam senzaţia că nu o să pot dovedi, că e un sistem care parcă nu vrea să ajungă la adevăr. Dar nu am renunţat. Părinţii mei m-au învăţat că binele învinge întotdeauna, aşa că am crezut în el", a mai spus Halep. 

Primul lucru la care s-a gândit Halep când a fost depistată pozitiv

"În octombrie 2022, când am primit scrisoarea, am ales echipa, mi-am făcut echipa de avocaţi, iar primul lucru a fost să facem orice, să cerem toate camerele video, să vedem unde am fost, cu cine am stat, cu cine m-am întâlnit. Ăsta e primul lucru la care te gândeşti, că cineva ţi-a făcut rău. Nu credeam în asta, nu credeam că cineva îmi poate face rău fără motiv. Am cerut echipei de avocaţi să facem tot ce se poate pentru a afla de unde a pornit. Primul gând ăsta a fost, că mi-a pus cineva ceva în pahar. Am avut noroc, pentru că avocaţii mei mi-au spus că sunt multe cazuri de contaminare la suplimente. Am luat tot ce am băut în ultima perioadă şi am trimis la testare. Şi aşa s-a aflat", a continuat ea.

Simona Halep: "Am întrebat de multe ori dacă suplimentele sunt testate"

"Când m-am dus la academie am spus că voi crede total în oamenii cu care lucrez. Aşa am făcut mereu. Când angajezi oameni să lucreze pentru tine, nu poţi avea îndoieli. În trecut, cu fiecare persoană cu care am lucrat, am crezut. Aşa a fost şi aici. Am discutat că trebuie să îmi schimb suplimentele, pentru că aveau prea mult zahăr. Am fost de acord. Când mi-au recomandat suplimentul ăsta, am întrebat de mai multe ori dacă e testat. Eu nu beau apă, dacă e desfăcută, pentru că am fost mereu stresată cu asta. Când am hotărât să luăm suplimentele astea, am întrebat din nou dacă sunt testate. Niciun sportiv nu merge personal la laborator să testeze băuturile. Am avut încredere şi le-am luat", a mai declarat fostul număr 1 mondial.  

Mihai Gâdea a întrebat-o dacă a fost un accident, o neglijenţă sau o mână criminală. 

"Neglijenţă şi ghinionul meu. Neglijenţă din partea echipei, pentru că nu au verificat cum ar fi trebuit să verifice. Dar şi o întâmplare, un ghinion, pentru că nu avea ce să caute acea substanţă în acest supliment. S-ar putea să fi rămas ceva pe blender, şi atunci apare contaminarea. Mi-au explicat şi avocaţii şi experţii. Nu cred că au avut intenţii rele. S-a întâmplat şi atât. Foarte mulţi sportivi au fost depistaţi pozitiv şi şi-au demonstrat nevinovăţia pentru că au mâncat carne. M-au contactat mulţi şi mi-au urat succes, pentru că ştiu cum este să lupţi", a completat Halep. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel