Cupa României Cine este omul responsabil cu "pătrăţelele" jucătorilor de la Corvinul Hunedoara. Florin Maxim l-a lăudat

Data publicării:
Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara
Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României, după ce a învins Oţelul Galaţi la loviturile de departajare, scor 3-2. Până în finală, Corvinul a trecut de CFR Cluj cu 4-0 şi de FC Voluntari, cu 3-1. Florin Maxim, antrenorul hunedorenilor, a spus care este omul din club cu mari merite pentru performanţa reuşită. 



Jucătorii Corvinului Hunedoara au impresionat fotbalul românesc prin dăruire, dar şi prin condiţia fizică excelentă. Deşi nu au avut drept de promovare, elevii lui Florin Maxim au luptat pentru fiecare punct în Liga 2 şi au terminat campionatul pe poziţia secundă. Marea performanţă a venit, însă, în Cupa României. Corvinul Hunedoara a devenit prima echipă din ultimii 48 de ani care câştigă trofeul, venind din liga secundă. 

Florin Maxim a spus cine e responsabil pentru forma fizică excelentă a jucătorilor săi. 

"Aici e meritul preparatorului fizic, le-a transmis spiritul ăsta că se poate muncind. Băieţii ăştia au muncit, nu au venit aşa când au venit, cu pătrăţelele ăstea. Dar cu multă muncă au reuşit. Avem şi un nutriţionist care se ocupă de ei.

Am încercat şi în afara terenului, am renunţat la alcool pentru că le-a explicat ce înseamnă. Nici berea după meci! Nu există. În primul nostru an baieţilor care erau în afară Hunedoarei le-am găsit cazare, la o vila, şi acolo mai stăteau seara. Eu știam, dădeau semne înainte de meciurile de baraj, eram pe o pantă.

Ne-au pedepsit scăpările. Prima dată am înţeles, dar a doua nu. Am mers după regulile stabilite. Am dat afară jucătorii care nu au meritat, şi i-am pastrat pe cei care au meritat. În primul an noi ştiam toate ieşirile lor. Noi ştiam şi discutam despre unii jucători. Dar de exemplu anul ăsta noi nu am dat amenzi anul asta, doar prime”, a spus Florin Maxim, potrivit OrangeSport.

Dacă va primi licenţa UEFA, Corvinul Hunedoara va merge în preliminariile Europa League. 

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului

CFR Cluj a terminat campionatul pe locul 2 şi merge în preliminariile Conference League. Din punct de vedere teoretic, Universitatea Craiova va juca un meci de baraj cu echipa care va câştiga duelul dintre Oţelul Galaţi şi Universitatea Cluj, iar Farul Constanţa, care a terminat pe locul 4, rămâne pe dinafară. 

Numai că situaţia s-ar putea schimba, dacă cei de la Corvinul Hunedoara nu primesc licenţă UEFA şi nu vor putea participa în preliminariile Europa League. 

Ioan Varga, finanţatorul celor de la CFR Cluj, le cere hunedorenilor să cedeze locul de Europa formaţiei lui Gică Hagi, Farul Constanţa.

"Îl felicit pe domnul Rotaru. Este un om care pune suflet și mulți bani în fotbal. Vreau să mergem în Europa cu toții pentru România. Mi-ar plăcea să meargă inclusiv Gică Hagi. Poate că ar fi frumos ca Hunedoara să renunțe pentru România și să-l lase pe Gică Hagi să meargă în cupele europene", a spus Neluțu Varga, într-un mesaj transmis către Prima Sport.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?