Box CIO, anunţ îngrijorător pentru pugiliştii României. Ar putea să nu mai participe la Jocurile Olimpice

Data publicării:
Fotografie de la cottonbro studio, Pexels
Fotografie de la cottonbro studio, Pexels

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) vine cu un anunţ îngrijorător pentru pugilişti. 



Boxul ar putea să nu mai fie inclus în programul Olimpiadei de la Los Angeles din 2028, dar asta numai dacă nu va exista o federaţie "nouă" cu care să poată colabora până atunci, transmite Kit McConnell, directorul pentru sporturi al CIO. 

IBA a fost suspendată de CIO pentru mai multe nereguli, aşadar "nu va fi în niciun caz implicată dacă boxul va figura în programul pentru Los Angeles 2028", a spus oficialul în cursul unei conferinţe de presă, după reuniunea Comitetului Executiv al CIO de la Lausanne (Elveţia).

În această vară, la Paris, va fi pentru a doua oară când turneul olimpic de box şi calificările anterioare depind de CIO şi nu de federaţia internaţională, care nu a reuşit să-şi rezolve probleme sale legate de guvernare, finanţare şi manipulare a arbitrajului. Nu va exista însă şi a treia oară o astfel de situaţie, a avertizat McConnell.

"Dacă nu vom avea un nou organism al boxului, care să lucreze în colaborare cu CIO, nu vom fi în măsură să includem boxul în programul de la Los Angeles", a asigurat el.

IBA este condusă de rusul Umar Kremlev, care i-a numit pe responsabilii olimpici "prostituatele sportului", reaminteşte EFE, conform Agerpres.

Claudia Nechita, Loredana Marin şi Robert Jianu nu s-au calificat încă la JO Paris

Turneul preolimpic de box de la Busto Arsizio, Italia, nu a fost cu noroc pentru Claudia Nechita, Loredana Marin şi Robert Jitaru. Nechita s-a oprit în şaisprezecimi, fiind învinsă clar la puncte, cu 5-0, de filipineza Nesthy Petecio, vicecampioană olimpică la Tokyo, Loredana Marin s-a înclinat în faţa italiencei Alessia Mesiano (0-5), campioană mondială în 2016, în faza sferturilor, la un singur pas de calificare, în timp ce Robert Jitaru a pierdut tot la puncte contra ugandezului Joshua Tukamuhebwa (1-4) în şaisprezecimi.

Ultimul turneu de preolimpic de box va avea loc la Bangkok, în Thailanda, în perioada 23 mai-3 iunie.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Box




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel