Superliga Romaniei Ciprian Marica a jucat la Stuttgart şi ştie de ce fotbaliştii români nu se mai impun în străinătate

Data publicării:
Facebook Ciprian Marica
Facebook Ciprian Marica

Ciprian Marica, fostul jucător al celor de la Şahtior Doneţk şi VFB Stuttgart, a spus de ce jucătorii români nu reuşesc să se impună la echipele din străinătate. 



Iarna trecută, Horaţiu Moldovan a fost cumpărat de Atletico Madrid de la FC Rapid, pentru 800.000 euro, dar nu a apucat să joace încă pentru echipa lui Diego Simeone. Singurul său meci pe stadionul Civitas Metropolitano, casa lui Atletico Madrid, a fost în tricoul naţionalei României, în amicalul cu Columbia, pierdut cu scorul de 3-2. 

Tot atunci, Radu Drăguşin s-a transferat de la Genoa la Tottenham pentru 30 de milioane de euro, însă nu a reuşit nici el să se impună ca titular în echipa lui Ange Postecoglou. Iar cazurile lor nu sunt singulare. 

Ciprian Marica a explicat de ce fotbaliştii români nu reuşesc să se impună la echipele din străinătate.

"Cred că jucătorul român are o problemă cu presiunea. Când îi pui un adversar pe același post și îi dai concurență, nu îi place. Când are concurență și presiune, fie ea a publicului, media, jucătorul român nu e obișnuit să joace sub presiune și întâmpină mari probleme. Cred că asta se întamplă când pleacă în străinătate”,a spus Ciprian Marica, la ProSport Live.

De ce nu s-a transferat Florinel Coman la VFB Stuttgart 

Florinel Coman are o ofertă concretă din Qatar, însă s-a vorbit mult despre un posibil transfer al său în Bundesliga, la Stuttgart. Se pare, însă, că au fost doar zvonuri, nemţii nefiind interesaţi de fotbalistul lui FCSB în vreun moment. 

"Mutarea lui în Qatar e greu de înţeles, asta pentru că avem pretenţii şi ne aşteptăm ca jucătorii noştri să se ducă la echipe importante din Vest şi să ne reprezinte ţara, să repună pe tapet fotbalistul român, aşa cum e cazul lui Drăguşin.

Pe de altă parte ne-am distrus valorile, nu mai avem valori, nu mai sunt apreciate şi cumva şi jucătorii îşi dau seama că singurul lucru care mai contează sunt banii. Nu pot să-i judec dacă ei aleg să meargă într-o ţară pentru bani", a declarat Marica pentru As.ro. 

Mutarea în Germania nu s-ar fi concretizat şi pentru că impresarii români nu mai au influenţă, spune Marica. 

"Am vorbit cu Thomas Hitzlsperger, care a fost SEO la VfB (n.r. Stuttgart) , și l-am întrebat și el mă întreba ce știe de Coman. Nu știa nimic. Ce era trist era că i-am arătat jucători români interesanti, că nu avem impresari. Mi-a zis Hitzlsperger că: «Nu mi-a prezentat nimeni niciun jucător român». Avem o problemă din acest punct de vedere, faptul că nu mai avem impresari de nivel și de anvergură internațională, cel puțin în Germania.

Cred că Florinel Coman are maturitatea necesară și forțe necesare să joace acolo, măcar să încerce", a mai spus Marica la Prosport Live. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel