Fotbal CJUE a decis în favoarea SuperLigii, dar asociaţiile suporterilor se opun. UEFA citeşte diferit decizia

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook UEFA
Facebook UEFA

Asociaţia Europeană a Suporterilor se opune proiectului SuperLigii. Asociaţia europeană a suporterilor (FSE) a dat asigurări că se opune ferm împotriva unei super ligi separatiste şi va continua să lupte împotriva acesteia, după ce a descris-o drept un proiect prost conceput care pune în pericol viitorul fotbalului european, transmite EFE.

FSE şi fanii din întreaga Europă au rămas ferm împotriva unei super ligi separatiste de nenumărate ori şi au cerut în mod repetat o mai mare protecţie a jocului nostru, se arată într-un comunicat al FSE, care şi-a menţinut angajamentul de a continua să lucreze împreună cu UEFA, cluburi, ligi, asociaţii naţionale, jucători, instituţii UE şi guverne naţionale, în solidaritate cu restul comunităţii fotbalului.

Asociaţia a subliniat că cluburile, competiţiile şi comunităţile de fani au nevoie de protecţie şi că orice s-ar întâmpla, super liga rămâne un proiect prost conceput care pune în pericol viitorul fotbalului european.

FSE, membrii şi fanii noştri din întreaga Europă vor continua să lupte împotriva ei, a insistat FSE după decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care a considerat că autorizarea prealabilă a UEFA şi FIFA pentru o competiţie intercluburi, ca Super Liga, este contrară reglementărilor europene şi a apreciat că o competiţie precum cea din proiectul Super League nu trebuie neapărat autorizată, dar nu se pronunţă, în hotărârea sa, cu privire la acest proiect specific, scrie Agerpres. 

UEFA spune că CJUE nu a decis ÎN FAVOAREA SuperLigii 

UEFA a dat asigurări joi că decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) nu înseamnă "o aprobare sau validare a aşa-numitei Super Ligi", exprimându-şi totodată încrederea "în soliditatea noilor sale reguli" şi, în special, în faptul că acestea "respectă toate legile şi reglementările europene relevante", informează EFE.

"UEFA ia act de hotărârea pronunţată astăzi (joi) de CJUE în cazul Super Ligii europene. Această hotărâre nu înseamnă o aprobare sau o validare a aşa-numite 'super ligi', ci evidenţiază mai deficit preexistent în norma de autorizare prealabilă a UEFA, un aspect tehnic care a fost deja recunoscut şi abordat în iunie 2022", precizează forul fotbalistic european într-un comunicat.

UEFA a adăugat că "este încrezătoare în robusteţea noilor sale reguli şi, în special, în faptul că acesta respectă toate legile şi reglementările europene relevante" şi că "rămâne hotărâtă în angajamentul său de a apăra piramida fotbalului european, asigurându-se că va continua să servească interesele mai largi ale societăţii".

"Vom continua să dăm formă modelul sportiv european împreună cu federaţiile naţionale, ligile, cluburile, fanii, jucătorii, antrenorii, instituţiile UE, guvernele şi partenerii deopotrivă", se mai arată în textul UEFA.

În final, organizaţia cu sediul la Nyon şi-a exprimat încrederea că "piramida fotbalului european bazată pe solidaritate, pe care fanii şi toate părţile interesate au declarat-o drept modelul lor de neînlocuit, va fi protejată împotriva ameninţării de scindare de către legile europene şi naţionale".

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel