Superliga Romaniei Clasamentul Ligii 1 a fost stabilit. CFR Cluj merge în preliminariile Conference League de pe locul 2

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ştim exact cum arată clasamentul final al Ligii 1 în sezonul 2023/2024. 



După ce săptămâna trecută Liga 1 a aflat clasamentul playout-ului, a venit rândul playoff-ului să îşi stabilească aşezarea finală. FCSB a terminat campionatul pe prima poziţie, câştigând titlul cu trei etape înainte de final. Marea bătălie s-a dat pentru locul 2, care duce direct în preliminariile Conference League, între CFR Cluj şi Universitatea Craiova. 

În final, meciul direct dintre cele două echipe de pe stadionul Ion Oblemenco a fost cel decisiv. CFR Cluj s-a impus atunci cu 1-0 şi s-a dus la două puncte în faţa oltenilor, avantaj de care au ţinut până la final. În ultima etapă, Universitatea Craiova a învins Sepsi Sf. Gheorghe cu 3-2, în timp ce CFR Cluj a zdrobit Farul Constanţa cu 5-1. Practic, ardelenii s-au răzbunat pentru înfrângerea de la Ovidiu, cu acelaşi scor. 

Pe locul al patrulea a terminat Farul Constanţa, astfel că acum elevii lui Gheorghe Hagi speră ca cei de la Corvinul Hunedoara să nu primească licenţa de Europa pentru a putea juca barajul cu echipa care vine din playout, Oţelul Galaţi sau Universitatea Cluj. 

Sepsi Sf. Gheorghe a încheiat playoff-ul pe locul al cincilea, în timp ce ultima poziţie din playoff este ocupată de FC Rapid, singura echipă care nu a învins pe nimeni în această fază a competiţiei. Rapidiştii mai au, însă, o şansă la victorie în playoff, pentru că înfruntă FCSB duminică, 19 mai, pe stadionul Giuleşti, în ulltimul meci din acest campionat. 

FCSB va juca în preliminariile Ligii Campionilor, CFR Cluj merge în preliminariile Conference League, în timp ce Corvinul Hunedoara, câştigătoarea Cupei României, merge în preliminariile Europa League. 

România va mai avea o reprezentantă în preliminariile Conference League, care va fi aleasă dintre câştigătoarea meciului Oţelul - U Cluj şi Universitatea Craiova, dacă hunedorenii primesc licenţă UEFA. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?