Superliga Romaniei Clubul Dinamo, șir continuu de belele. Cazul lui Edgar Ie, comentat de Adrian Motoacă: „Amatorism în stare pură!”

Data publicării:
Facebook Dinamo București
Facebook Dinamo București

Doctorul specializat în medicină sportivă a oferit idei concrete clubului alb-roșu de a afla identitatea reală a fotbalistului care se bănuiește că nu ar fi Edgar Ie.



Înaintea partidei dintre Dinamo București și UTA Arad din a noua etapă a play-out-ului SuperLigii, „câinii” se confruntă cu o altă problemă decât cea a retrogradării în Liga secundă de fotbal. Oficialii dinamoviști îl suspectează pe fundașul Edgar Ie că nu ar fi de fapt jucătorul care a evoluat pentru Barcelona, ci fratele său geamăn, Edelino.

Meciul dintre Dinamo București și UTA Arad are o importanță aparte, „câinii roșii” având încă o mică șansă de a se salva de la retrogradarea în Liga 2. Meciul de pe stadionul „Arcul de Triumf” se va desfășura concomitent cu alte patru meciuri, de la ora 21:30, respectiv Oțelul Galați - FC Botoșani, FC Voluntari - „U” Cluj, Poli Iași - Petrolul Ploiești și FC U Craiova - FC Hermannstadt.

Adrian Motoacă: „E impardonabil!”

Doctorul specializat în medicină sportivă, Adrian Motoacă, a detaliat modul în care oficialii clubului pot afla cu ușurință identitatea fotbalistului din Guineea-Bissau. Motoacă a spus că un test ADN ar fi o variantă mult mai complicată, existând numeroase alte modalități de a afla dacă Dinamo l-a achiziționat pe adevăratul Edgar Ie.

„Băiatul acesta nu are pașaport biometric?! Nu a fost verificat la transfer și când s-a făcut/editat contractul?! Plus de asta, din ce înțeleg, Edgar a fost operat la genunchi, de ligament și menisc. La controlul medical, Dinamo ar fi trebuit să se sesizeze.

Un medic sportiv de obicei vede, consultă, face o anamneză a jucătorului nou-sosit și prezintă staff-ului situația medicală actuală a acestuia. E impardonabil să nu vezi o cicatrice sau din anamneză (n.r. prima etapă în cadrul examinării clinice a unui pacient) să nu îți dai seama dacă a fost sau nu operat.

Dacă nu a fost și nu are semne post-operatorii, clar nu e Edgar! Asta cu testul ADN e o prostie! Durează trei luni un test ADN! Cel mai simplu e să mergi la Serviciul de Imigrări. În 10 minute, afli cine e persoana de la Săftica!”, a spus medicul Adrian Motoacă, pentru gsp.ro

„Suit în mașină cu pașaportul!”, spune Motoacă

Acesta a mai adăugat că nu există niciun fel de ordine în cadrul clubului Dinamo, astfel că întreg cazul lui Edgar Ie nu ar reprezenta o surpriză.

„Plus că avem Consulat al Guineei Bissau. Suit în mașină cu pașaportul, împreună cu team-managerul sau directorul sportiv de la Dinamo... Am uitat, Dinamo nu are așa ceva”.

„Erori peste erori la Dinamo, din păcate. Fără oameni pricepuți în departamente, senzația nu e de un club mic, ci de unul foarte mic! Nici la Liga 4 nu cred că se comit atâtea erori! La Dinamo nu există un șef departamental, nu ai departamente clare, nu ai oameni care să conducă aceste departamente [..] E un amatorism în stare pură, de un comic spontan, mai ceva ca la un spectacol de stand-up comedy! E doar o altă situație tragicomică, care pune Dinamo într-una dintre cele mai urâte clipe din istoria sa, din păcate. Și Dinamo chiar a avut istorie!”, a mai spus Adrian Motoacă.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?