Fotbal international Cluburile din Premier League, decizie asupra sistemului VAR. Wolwerhampton a cerut renunţarea la arbitrajul video

Data publicării:
Foto de la topntp26, Freepik
Foto de la topntp26, Freepik

Cluburile din Premier League au decis ce se va întâmpla cu sistemul VAR în sezonul viitor. Cluburile din Premier League au votat joi pentru menţinerea arbitrajului video (VAR), deşi acestuia i-au fost aduse numeroase critici în sezonul trecut, informează Reuters.

Potrivit BBC, 19 din cele 20 de cluburi din Premier League au votat în favoarea menţinerii VAR, care a fost introdus în sezonul 2019-2020.

"Deşi VAR permite luarea unor decizii mai precise, s-a convenit că ar trebui făcute îmbunătăţiri în beneficiul jocului şi al suporterilor", a indicat liga într-un comunicat.

Liga şi comisia arbitrilor din Anglia (PGMOL) au declarat că vor continua să facă lobby la IFAB pentru a exista o mai mare flexibilitate, cu scopul de a permite transmisia video şi audio în direct în timpul examinărilor VAR.

Mai multe domenii cheie au fost identificate în timpul discuţiilor dintre cluburi, unul dintre acestea fiind menţinerea unui "prag ridicat" pentru VAR. Alte domenii cheie vizează reducerea întârzierilor jocului, în primul rând prin introducerea tehnologiei semiautomate pentru ofsaid (SAOT), dar şi îmbunătăţirea experienţei fanilor printre-o reducere a întârzierilor şi prin anunţuri făcute de arbitri pe stadion pentru a explica modificarea deciziilor în urma folosirii VAR.

Premier League a subliniat că este nevoie de mai multă transparenţă şi comunicare în jurul VAR.

Cluburile din Premier League au votat în privinţa unei posibile renunţări la VAR după ce Wolverhampton Wanderers a înaintat în luna mai o rezoluţie, invocând "consecinţele negative care dăunează relaţiei dintre fani şi fotbal".

VAR a fost introdus pentru a ajuta oficialii de pe teren în luarea deciziilor decisive în timpul meciurilor, însă tehnologia s-a aflat în centrul controverselor, cu plângeri mergând de la analiza sa aprofundată până la întârzieri care pot dura mai multe minute, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel