Fotbal international CM 2022, "cea mai sigură Cupă Mondială". David Beckham spune că e mândru că a fost ambasadorul turneului final

Data publicării:
Facebook David Beckham
Facebook David Beckham

David Beckham a fost ambasadorul Cupei Mondiale din Qatar. 



David Beckham, fostul căpitan al naţionalei de fotbal a Angliei, s-a declarat "mândru" că a fost ambasadorul Cupei Mondiale 2022 găzduite de Qatar, informează BBC.

Beckham a fost criticat pentru că s-a asociat cu o ţară în care relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt ilegale.

De asemenea, statul din Golf a fost în vizorul militanţilor pentru drepturile omului pentru tratamentul rezervat lucrătorilor migranţi.

"Am avut o mulţime de discuţii cu comunitatea LGBTQ când am fost acolo şi au spus că au fost trataţi foarte bine. Au simţit că a fost cea mai sigură Cupă Mondială pe care au avut-o de mult timp", a declarat Beckham, în vârstă de 48 de ani, pentru Sky Sports.

Unii fani LGBT au boicotat turneul din cauza felului în care sunt tratate persoanele gay în Qatar, ţară unde homosexualitatea este pedepsită cu până la şapte ani de închisoare.

Condiţiile în care au trăit şi au lucrat lucrătorii migranţi în timp ce construiau stadioanele Cupei Mondiale şi regulile de tutelă masculină care limitează libertăţile femeilor au fost, de asemenea, examinate minuţios.

"Oricare ar fi parteneriatul în care intru, ne facem întotdeauna temele în toate privinţele", a spus Beckham.

"Pentru mine a fost important să fiu implicat într-o altă Cupă Mondială. Întotdeauna am spus că fotbalul este un joc care ar trebui împărtăşit în întreaga lume. Aceasta a fost o oportunitate pentru o altă naţiune, pentru lumea arabă, să găzduiască unul dintre cele mai mari evenimente sportive din lume. Odată ce noi am fost acolo, am ştiut că vor fi oameni care fie vorbesc despre asta ceva mai mult, fie lasă fotbalul să vorbească", a afirmat Beckham.

"A fost un turneu extraordinar. Mulţi oameni au fost fericiţi aici. A fost o competiţie importantă şi una la care am fost mândru să fiu implicat", a spus fostul mijlocaş, citat de Agerpres.

dcsport Team | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel