Superliga Romaniei CNCD va decide miercuri dacă se autosesizează în cazul declaraţiilor făcute de Dorinel Munteanu. Ce sancţiuni riscă antrenorul

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a avut o declaraţie nepotrivită după meciul pierdut de Oţelul Galaţi, scor 2-1, cu Rapid Bucureşti. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării va decide miercuri dacă e necesar să se autosesizeze în acest caz şi a spus ce sancţiuni riscă antrenorul, dacă declaraţiile vor fi considerate rasiste. "Sunt foarte dezamăgit de această înfrângere, au fost 2-3 greșeli personale ale băieților mei și Rapid a marcat. Aceste două ocazii au făcut diferența.

Repriza a doua am arătat mai multă calitate, dar nu am reușit să fim consecvenți. Cine a spus de teamă? Înseamnă că Relu Stoian... nu cred că a fost vorba de teamă.

E cel mai frumos să joci în fața unui stadion plin. Cine știe... play-off-ul s-a depărtat tot mai mult. Ce să facă Stoian? Ce putea să facă la acel gol? Nici la primul, nici la al doilea.

Repriza a doua am avut... ne trebuia mai multă inspirație. Astăzi, unii jucători m-au dezamăgit total. E clar că rezultatul e negativ, vedem ce mai putem scoate din aceste ultime șase meciuri.

Așa joviali arbitri nu am văzut. Așa de joviali au fost cu tragerile de timp, cu cârceii. A fost foarte bun arbitrajul, extraordinar! Ce să zic, îi știu de mult pe fanii Rapidului. Sunt suporteri foarte buni.

Nu toți, câțiva au fost mai bronzați puțin. Încă o dată, ce poți să întrebi când jucătorii au dezamăgit total?”, a spus Dorinel Munteanu la final. 

CNCD a spus pentru DC Sport ce sancţiuni riscă Dorinel Munteanu 

L-am întrebat pe Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, dacă instituţia se va autosesiza în acest caz, dar şi ce sancţiuni riscă antrenorul gălăţenilor. 

"În şedinţa Colegiului de miercuri se va discuta oportunitatea de a se autosesiza CNCD. Dacă se ajunge la concluzia că a fost o declaraţie rasistă, atunci sancţiunea este amendă, în valoare de minimum 2000 lei, dar poate ajunge până la 100.000 lei", a declarat Csaba Asztalos pentru DC Sport. 

Rapid Bucureşti îi cere lui Dorinel Munteanu să nu mai jignească suporterii 

"Am rămas stupefiați și suntem indignați de reacția antrenorului Dorinel Munteanu, la adresa suporterilor noștri. Îi înțelegem frustrarea în urma eșecului din Giulești și nu vrem să intrăm într-o polemică.

Îi reamintim însă lui Dorinel Munteanu că stadionul nu este nici teatru, nici operă, iar nici domnia sa nu este cel mai pașnic și liniștit “spectator”.

Domnule Munteanu, orice ai realizat în cariera de jucător, orice ai realizat și ai realiza în cariera de antrenor, NU ÎȚI DĂ DREPTUL SĂ NE JIGNEȘTI SUPORTERII!

Ulterior, ai spus că nu ai jignit. Ba da, ne-ai jignit suporterii și totodată brandul Rapid, domnule Munteanu!

Și nu uita, în mod sigur unii dintre acei “bronzați”, așa cum i-ai catalogat, te aplaudau cândva, când și domnia ta ne făceai fericiți la Mondialul din SUA", a transmis Rapid Bucureşti printr-un comunicat de presă.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel