Fotbal international Coasta de Fildeş a fost la un pas de eliminare în grupe, dar a câştigat Cupa Africii

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Coasta de Fildeş a învins Nigeria în finala Cupei Africii şi a câştigat trofeul în faţa propriilor suporteri. 



 'Am căutat această Cupă", au fost primele cuvinte ale selecţionerului echipei de fotbal a Cote d'Ivoire, Emerse Fae, după victoria în finala Cupei Africii pe Naţiuni în faţa Nigeriei (2-1), la capătul unui parcurs "miraculos", relatează AFP.

"Este mai mult decât o sărbătoare, nici nu realizez bine ce am făcut, când mă gândesc la tot ce am trăit. Am trăit miracole, am căutat cupa, pentru că nu am renunţat niciun moment. Ne-am bătut până la capăt, am ştiut să revenim din situaţii dificile", a adăugat el în conferinţa de presă.

"Meciurile noastre au fost mereu complicate, am fost mereu obligaţi să revenim, fizic, mental, am fost obligaţi să forţăm rezervele noastre", a mai spus Fae, care l-a înlocuit pe francezul Jean-Louis Gasset la cârma selecţionatei ivoriene după faza grupelor.

"Elefanţii" suferiseră o înfrângere categorică (0-4) în faţa Guineei Ecuatoriale şi, de pe locul 3 în grupă, au smuls biletul pentru optimile de finală, pentru a ajunge apoi până la capăt.

"Cu acest mental am putut fi uniţi, am putut să ne revenim şi să fim campioni ai Africii", a spus, la rândul său, Simon Adingra, ales omul meciului şi cel mai bun tânăr jucător al competiţiei.

Selecţionata de fotbal a Cote d'Ivoire a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni, competiţie pe care a găzduit-o, după ce a învins reprezentativa Nigeriei cu scorul de 2-1 (0-1), duminică seara, în finala desfăşurată la Abidjan.

Super Vulturii au deschis scorul prin fundaşul William Troost-Ekong (38), dar ivorienii au egalat prin Franck Kessié (62), golul victoriei elefanţilor fiind înscris de Sébastien Haller (81). La ambele goluri ale învingătorilor centrările au fost furnizate de Simon Adingra.

Ivorienii au cucerit al treilea lor titlu continental, după cele din 1992 şi 2015, după ce au mai disputat finale în 2006 şi 2012, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel