Fotbal international Coechipierul lui Radu Drăgușin, lăudat de antrenor. „Performanțele lui au fost remarcabile”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ange Postecoglou, antrenorul echipei Tottenham Hotspur, recunoaște rolul extrem de important pe care îl are căpitanul echipei pe care o conduce. Acesta a susținut că prestațiile colegului lui Radu Drăgușin au impactat foarte mult evoluția formației engleze.



Son, un lider adevărat

Coreeanul Son Heung-min, căpitan al echipei Tottenham Hotspur, este considerat un lider natural, după plecările importante de la clubul din Premier League. Acesta a oferit constant evoluții bune în acest sezon, conform declarațiilor de luni ale antrenorulului Ange Postecoglou, scrie Reuters.

Son, cel mai bun marcator al lui Spurs în această campanie, cu 15 goluri și opt pase decisive, a preluat banderola de căpitan după ce Harry Kane a plecat, anul trecut, la Bayern Munchen.

Echipa engleză l-a pierdut și pe Hugo Lloris, portar și totodată câștigător al Cupei Mondiale, care s-a alăturat clubului Los Angeles FC după 11 ani petrecuți la echipa din nordul Londrei.

„Nu a fost o decizie grea (de a-i da lui Son banderola de căpitan). Am considerat firesc ca Son să preia banderola, el este un adevărat lider și la naționala sa. Uneori, când ai un astfel de rol poate fi o povară, dar performanțele lui au fost remarcabile”, a susținut Postecoglou.

„Vrem să încheiem sezonul în forță și să continuăm să construim pe baze solide. Sperăm ca peste alte 12 luni, oamenii să ne privească diferit și să vorbească altfel despre noi”, a mai spus antrenorul englezilor.

Internaționalul român, titular în ultima partidă

Fundașul român Radu Drăgușin a fost integralist la Tottenham Hotspur în partida câștigată pe teren propriu de echipa sa, cu scorul de 2-1, în fața formației Luton Town, sâmbătă, în etapa a 30-a a campionatului de fotbal al Angliei.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 3, prin olandezul Tahith Chong, însă Tottenham a egalat după pauză, în urma unui autogol al burkinabezului Issa Kabore. Gazdele au marcat golul victoriei prin atacantul sud-coreean Heung-min Son, în minutul 86.

Drăgușin a fost titular, în premieră la Tottenham Hotspur, la mijlocul lunii trecute, când Spurs a fost învinsă cu scorul de 3-0, pe terenul altei echipe londoneze, Fulham, într-un meci din etapa a 29-a a campionatului de fotbal al Angliei. El a jucat în locul fundașului olandez Micky van de Ven care era accidentat.

Formația Tottenham este pe locul 5, cu 56 de puncte, după 30 de etape, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel