Superliga Romaniei Constantin Anghelache acuză suporterii dinamoviști: „Fac multe nenorociri!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul președinte al Dinamo București, Constantin Anghelache, a realizat o serie de declarații privind sancțiunile acordate clubului dinamovist, respectiv desfășurarea a patru partide pe teren propriu fără spectatori, pedeapsă venită pe fondul gravelor incidente produse în timpul meciului Dinamo - UTA, de pe 8 martie. De asemenea, și clubul arădean a fost supus acelorași sancțiuni.



Constantin Anghelache nu se abține de la critici, în contextul primirii de către clubul alb-roșu a unei amenzi de 100.000 lei și disputarea a patru meciuri fără spectatori. Acesta a comentat ultimele informații care lasă echipa dinamovistă fără susținere în tribune, după ce decizia oficială a Comisiei de Disciplină a acordat sancțiunile cluburilor dinamovist, respectiv arădean, astăzi, 27 martie.

Fostul președinte al „câinilor roșii” speră ca Dinamo să aibă parte de o decizie mai blândă la recurs, dar nu se sfiește să le reproșeze suporterilor faptul că decizia de astăzi este rezultatul tuturor acțiunilor din timpul meciului împotriva UTA Arad. Anghelache, în vârstă de 78 de ani, nu este deloc fericit de comportamentul fanilor dinamoviști, cei care se fac vinovați de suspendarea terenului. Acesta se teme că echipa dinamovistă ar putea să se întoarcă în cea de-a doua ligă, date fiind sancțiunile primite în cursul zilei de miercuri: „Dacă decizia rămâne, iar echipa va suferi din cauza lipsei sprijinului galeriei, asta poate să îi afecteze în așa fel încât să ajungă în Liga 2! Ar fi îngrozitor pentru o echipă care a muncit, care a făcut niște cheltuieli și și-a făcut o echipă bunicică acum... care a arătat că joacă bine.”

Anghelache, despre suporteri: „Își distrug pur și simplu propria echipă”

Constantin Anghelache crede că restul meciurilor din play-out pe care trebuie să îl dispute Dinamo va fi unul negativ, dacă partidele se vor juca fără aportul spectatorilor: „Procedura aceasta este... Dacă au argumente, ei vor face recurs pentru a li se reduce sancțiunea. Dacă nu vor face recurs, patru etape și gata! Dacă Dinamo joacă aceste etape fără spectatori, asta va însemna ceva groaznic pentru echipă. Suporterii au fost cei care i-au dat aripi echipei, au încurajat-o, au făcut tot ce se poate.”

Fostul președinte al clubului Dinamo a mai spus faptul că dinamoviștii trebuiau să evite o astfel de situație, mai ales că se află pe ultimele locuri din clasament: „Repet, e o situație groaznică pentru echipă. Dacă observatorii și arbitrii au scris în foile lor despre această chestiune, probabil că la Comisia de Disciplină s-a aplicat litera de regulament... Să vedem ce se întâmplă! Este o chestiune de care Dinamo nu avea nevoie sub nicio formă în situația în care este!”

De asemenea, el nu a putut să nu remarce faptul că suporterii dinamoviști au acționat la impuls, nemaiținând cont de situația fragilă a clubului: „Dinamo putea primi o sancțiune mai mare sau mai mică, putea primi amendă sau să se procedeze ca la Rapid, să se închidă o tribună... Dar dacă au primit această pedeapsă, cei de acolo n-au altceva de făcut decât să se supună. Iar asta e ceva îngrozitor. Spectatorii fac multe nenorociri, ei nu își dau seama că în felul acesta își distrug pur și simplu propria echipă”, a declarat Anghelache, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Suporterii nu sunt, totuși, singurii vinovați

Pe de altă parte, însă, Anghelache consideră că reprezentanții Jandarmeriei sunt, totodată, de vină în tot ceea ce s-a întâmplat pe stadionul Arcul de Triumf. „Eu am spus întotdeauna că sancțiunile mari trebuie să le ia și Jandarmeria. [..] Cei cu fumigene și cei cu astfel de materiale nenorocite n-ar avea cum să intre cu ele în stadion dacă Jandarmeria și-ar face datoria! Erau avizați de ceea ce se întâmplase în afara stadionului, ar fi trebuit să controleze la sânge...”, a mai spus Constantin Anghelache.

„Chiar nu înțeleg cum se poate intra în stadion cu asemenea materiale pirotehnice, în contextul în care controlul ar trebui să fie amănunțit”, a mai afirmat el.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel