Superliga Romaniei Constantin Gâlcă, primele declaraţii ca antrenor al Universităţii Craiova. Ce l-a convins să semneze cu echipa lui Mihai Rotaru

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Constantin Gâlcă este noul antrenor al Universităţii Craiova. Echipa patronată de Mihai Rotaru a făcut anunţul miercuri dimineaţă, pe reţelele de socializare. 



Acesta a fost prezentat oficial într-o conferinţă de presă, la care a făcut şi primele declaraţii în calitate de antrenor al Universităţii. Gâlcă a semnat un contract pe un an şi jumătate, scadent la finalul sezonului viitor. 

Universitatea Craiova a fost pregătită până acum o săptămână de bulgarul Ivaylo Petev. După un start bun de playoff, care a dus echipa pe locul al doilea în Liga 1, Universitatea Craiova a pierdut meciul cu FCSB şi a ratat şansele de a se apropia de liderul campionatului. Înfrângerea a fost decisivă pentru antrenorul bulgar, care a fost demis de Mihai Rotaru la câteva zile distanţă. 

"Sunt foarte bucuros că am semnat cu CS Universitatea Craiova. Ce pot să promit din partea mea şi a staffului pe termen scurt este că trebuie să avem rezultate, să terminăm pe locul 2. Va fi multă muncă. Echipa trebuie să aibă o atitudine bună în teren pentru a atrage suporterii în număr cât mai mare, doar cu ei, împreună, putem face performanţă. 

Prioritatea noastră este de a scoate maximum din fiecare meci. Să câştigăm, pentru că doar aşa putem spera la locul 2", a declarat Costel Gâlcă. 

Cum l-a convins Mihai Rotaru să semneze 

"Vin la o echipă istorică. Mi-am dorit să vin. Au condiţii foarte bune, le-am văzut astăzi. Mă bucur că am semnat şi că domnul Rotaru a avut răbdare cu mine. Ne înţelesesem duminică deja, dar mai aveam de finalizat nişte puncte din contractul nostru.

(n.r. Florin Prunea a spus că Gâlcă face contracte beton) Nu sunt beton. Am mai spus-o, eu vreau să îmi asigur munca.

Prelungirea contractului meu e condiţionată de câştigarea campionatului anul viitor.

Eu am spus deja, am venit aici ca să prindem locul 2 şi cupele europene. Ar fi o dezamăgire foarte mare pentru mine să nu fie aşa, şi nu doar pentru toţi. Ştiu că este foarte greu. Eu îmi asum multe responsabilităţi, deci îmi asum şi rezultatele care vor fi cu mine. Nu a fost grea decizia de a veni la Craiova. Am venit la o echipă mare, o echipă cu istorie, şi sperăm să facem istorie din nou, împreună cu suporterii", a mai spus Gâlcă. 

Rezultatele pe termen scurt, prioritatea numărul 1 a lui Gâlcă

"Prioritatea numărul 1, pentru mine acum, sunt rezultatele. Nimic mai mult. Pentru anul viitor, vreau ca echipa mea să se poată impune în jocuri, să aibă un joc plăcut, dar prioritatea este rezultatul. Vom vedea în zilele următoare ce sistem vom juca, vom lua o decizie până la meciul cu Sepsi", a mai declarat antrenorul. 

Cum va decurge colaborarea cu Mihai Rotaru

"Sunt condiţii foarte bune aici. Am fost şi prin străinătate, am văzut alte echipe, şi sunt condiţii foarte bune la Craiova. Am găsit la puţine echipe din străinătate ce e aici. Eu o să fiu foarte deschis cu domnul Rotaru şi el ştie acest lucru. Sunt un om foarte direct, corect, aşa că vom discuta mereu. Îi cunosc pe jucători. Problema acum este că sunt unii accidentaţi, cum e şi Mitriţă. Să vedem dacă îl vom avea la meciurile următoare. Să vedem dacă găsim soluţii, pentru că e un jucător important", a completat antrenorul român. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel