Inot Constantin Popovici, locul 1 în prima etapă a sezonului de sărituri de la înălţime

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Sportivul român Constantin Popovici îşi consolidează statutul de cel mai bun săritor de la înălţime. 



"Constantin Popovici, locul 1 în prima etapă din noul sezon al Red Bull Cliff Diving

Sezonul 2024 al Red Bull Cliff Diving World Series (sărituri în apă de la 27 metri) a debutat excelent pentru românul Constantin Popovici. Azi, sportivul nostru, care a câștigat Red Bull Cliff Diving World Series 2023, s-a impus în etapa întâi, la Atena, după o evoluție excelentă.

Elevul antrenorului Adrian Gavriliu s-a clasat pe locul întâi cu un total de 424,15 puncte, devansându-i clar pe Carlos Gimeno (Spania) – 395,70 puncte și James Lichtenstein (SUA) – 384,40 puncte.

Tot în concrusul din Grecia, Cătălin Preda s-a clasat pe locul al patrulea, cu un total de 380,60 puncte.

Următoarea etapă din Red Bull Cliff Diving World Series, sezonul 2024, va avea loc pe 8 iunie, la Boston (SUA)", transmite Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon.

Constantin Popovici, ales sportivului anului 2023 în România la sărituri în înălţime

Constantin Popovici a cucerit titlul mondial la Fukuoka, o performanţă în premieră pentru România la sărituri de la mare înălţime, la care se adaugă victoria în circuitul Red Bull Cliff Diving. Sportivul de 35 ani a fost desemnat de World Aquatics cel mai bun sportiv al anului 2023 la sărituri de la mare înălţime, scrie Agerpres.

Îi felicit din tot sufletul pe cei care au adus plusvaloare şi medalii strălucitoare României la înot, sărituri în apă, sărituri de la mare înălţime şi pentatlon modern în anul 2023. Îi felicit pe toţi cei care au concurat şi concurează la Campionatele Naţionale de seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, o competiţie la care sportivii noştri îşi pot face toate baremurile de calificare la toate competiţiile din această vară, a declarat cu acest prilej preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Inot




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?