Fotbal Coreea de Nord nu dă explicații. Japonia câștigă meciul din preliminariile Cupei Mondiale de Fotbal 2026, fără să joace

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Japonia câștigă la „masa verde” meciul împotriva Coreei de Nord, după ce autoritățile nord-coreene au refuzat să mai găzduiască partida, fără a oferi argumente în acest sens.



Nord-coreenii nu au argumente privind decizia luată

Echipa Japoniei a fost informată de FIFA despre câștigarea meciului împotriva formației Coreei de Nord cu 3-0 la „masa verde”, partidă din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2026. Federația niponă de fotbal a anunțat sâmbătă aceste informații, după anularea jocului de către nord-coreeni, informează AFP.

Coreea de Nord trebuia să organizeze acest meci din preliminarii, pe 26 martie, în capitala țării, la Phenian. Cu toate acestea, cu cinci zile înainte ca meciul să aibă loc, autoritățile nord-coreene au anunțat brusc că nu mai pot găzdui întâlnirea, fără să ofere vreo explicație.

În meciul din tur, de la Tokyo, formația Japoniei s-a impus cu scorul de 1-0, săptămâna trecută. Aceasta a obținut trei victorii din tot atâtea meciuri în Grupa B a preliminariilor asiatice pentru CM 2026, din care mai fac parte echipele Siriei și Myanmarului.

După acest „succes”, Japonia este sigură că se va clasa pe unul dintre primele două locuri în grupa sa, pentru a accede astfel în faza finală a calificărilor pentru CM 2026.

Antrenorul echipei japoneze, Hajime Moriyasu, a subliniat în comunicatul dat publicității de federația niponă că „s-au pierdut oportunități competitive importante pentru jucători” din cauza nedesfășurării returului împotriva formației din Coreea de Nord.

Antrenorul care a condus Japonia până în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, după victoriile împotriva Spaniei și Germaniei, a mai spus: „Eu iau asta ca pe un lucru pozitiv, ca pe un pas înainte”.

De asemenea, el a ținut să dea asigurări privind următoarele etape întreprinse de echipa pe care o conduce: „Ne vom întări pentru ultimul tur de calificare și pentru Cupa Mondială”, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?