Echipa nationala Cornel Dinu îl critică pe Edi Iordănescu, dar şi pe unii jucători, după amicalul România - Columbia. "Nu ştiu ce se lucrează la antrenamente, nu se văd trasee"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România a pierdut contra Columbiei, scor 2-3, în meciul amical disputat la Madrid, pe stadionul Civitas Metropolitano. Tricolorii au pus în pericol poarta columbienilor abia în ultimele 10 minute, când au şi marcat de două ori, prin Ianis Hagi şi Florin Tănase. Cornel Dinu, fost antrenor la Dinamo, nu a iertat pe nimeni după meci. Acesta a criticat modul în care pregăteşte Edi Iordănescu partidele, dar şi pe unii fotbalişti din naţională. 

"România a fost sparring-partner pentru Columbia. A fost o diferență foarte mare de valoare. Suntem foarte departe de ei, aud tot felul de mistere fotbalistice care vorbesc despre tranziție pozitivă, negativă. Nu este conformă cu realitatea, sistemul care se joacă de 30-40 de ani este sistemul zonal.

La 3-0 prin minutul 70 au fost momente când Columbia a pasat de 13-14 ori pentru că jucătorii respectivi își dilatau zona, ieșeau la primit. Majoritatea mijlocașilor de la echipele din Superliga sunt străini, nu mai creștem mijlocași de valoare pentru națională.

Bine că nu l-am mai văzut pe Pușcaș în teren. Problema mare este la calitatea mijlocașilor, jucătorul trebuie să aibă și un nume care să spună ceva. Marin e ca un nume de CAP. Când intră în suprafața adversă sunt aproape inexistenți. Nu sunt creativi.

Nu știu ce se lucrează la antrenamente, echipa nu are trasee. Drăgușin a avut o prestație modestă, este un jucător care mai are mult de lucrat în ceea ce înseamnă mobilitate, dublaj și viteză de reacție. Au fost exagerate calitățile care i s-au atribuit.

Ianis Hagi nu este așezat la națională în teren unde era dovedit în timp că putea da randament. El a ieșit în evidență când a jucat în spatele vârfurilor de atac, cu libertate de acțiune, în rombul de la mijlocul terenului. Îl izolezi când îl pui atacant lateral dreapta, nu are asemenea calități”, a declarat Cornel Dinu, pentru Fanatik.

CITEŞTE ŞI România pierde "amical" contra Columbiei. Cu ce rămânem?

Edi Iordănescu l-a lăudat pe Ianis Hagi 

”Un joc test foarte util, dificil, pe care l-am dorit. Știam ce urma să întâlnim, o forță mondială, o echipă completă. Nu e întâmplător că au bătut Germania, Spania, Brazilia. 

Pentru noi, a fost un test util, un test de maturitate. Mi-am dorit să jucăm dezinvolt, să ne verificăm unde suntem. L-am tratat ca pe un test, am încercat niște lucruri, am făcut schimbări. Mă bucur că echipa nu a cedat, nu a renunțat și a dat tot ce are mai bun.

Ar trebui să avem mai mult curaj. Am avut situațiile noastre în prima repriză. Am primit gol după o ocazie a noastră. Când primești gol atât de repede, te scutură puțin din punct de vedere emoțional.

Trebuie să ținem mai mult de minge. Jucătorii de pe bancă au intrat bine, au marcat, mă bucur. Am mai avut câteva situații.  Eu sunt mulțumit, nu de rezultat, dar de efort, de importanța testului. 

Când nu ai minute la club, este greu să ții ritmul la un asemenea nivel. Ianis este o excepție, a intrat foarte bine la București, a intrat excelent aici. Pe Dennis Man l-aș fi folosit din primul minut, dar am vrut să încercăm. Și Moruțan a făcut o campanie foarte bună.

Avem prea puțini jucători la un nivel foarte bun. Am făcut niște pași, dar nu mă bucură că am mers la mai bine, dar jucăm mai puțin”, a declarat Edi Iordănescu după meci. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel