Superliga Romaniei Cornel Dinu, replici tăioase despre Bogdan Lobonț: „Îi sare repede țandăra!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Legenda clubului Dinamo a analizat abilitățile pe care le are Bogdan Lobonț în calitate de antrenor principal al Rapidului, considerând că acesta trebuie să mai capete experiență pentru a putea oferi un randament bun ca tehnician.



Cornel Dinu: „Lobonț mai are și niște ieșiri tipice de portar”

Cornel Dinu consideră că Bogdan Lobonț trebuie să capete mai multă experință în calitate de antrenor principal, ca acesta să atingă performanțe. „În primul rând, am trăit lucrul acesta. Am devenit antrenor de fotbal, deși am fost denumit secund în 1978 la Dinamo. Dar capacitatea de a lua decizii apropiate de adevăr am obținut-o cam după patru - cinci ani.

E nevoie de timp pentru a câștiga o anumită experiență. Atât în programarea antrenamentelor, cât și în relațiile cu echipa și în a te comporta. Antrenorii care apar peste noapte sunt foarte riscanți. Din punctul ăsta de vedere, Lobonț mai are și niște ieșiri tipice de portar. Nu mai iese cu pumnul în minge și cu pumnul în capul atacantului, cum se mai spune. Nu îl văd pe Lobonț ca pe un tip care să convingă echipa să intre pe teren și să câștige la ora actuală.

La Coverciano una este să înveți și alta este să aplici. Aplicatul presupune o experiență de 4-5 ani în care să lucrezi cu o echipă bună și să îți creezi niște automatisme. Antrenorii sunt oameni care își fac în fiecare seară lecțiile de antrenament, ca profesorii.

Puțini sunt comozi, atunci când au echipa făcută și lucrurile vin de la sine. Dar în general fiecare antrenor trebuie să se gândească mereu să aducă ceva nou, un stimul nou, în exercițiile pe care le practică cu echipa.

Repet, antrenorul devine competitiv după o experiență de patru - cinci ani. Este o situație delicată și care trebuie judecată de conducerea lui Rapid. El e un tip căruia îi sare repede țandăra. El la Dinamo avut un rol deosebit. Era omul care dirija foarte realist așezarea echipei din toate punctele de vedere. Trăia jocul”, a spus Cornel Dinu, la Fanatik Superliga.

CITEȘTE ȘI Bogdan Lobonț, concluzii după înfrângerea cu Sepsi. „Jucăm bine ofensiv, dar suferim pe faza defensivă”

Portarii nu sunt, de cele mai multe ori, antrenori buni

Cornel Dinu este de părere că în istoria fotbalului, nu au existat foarte multe exemple de foști portari care au excelat în poziția de antrenor.

„Foștii portari care se fac antrenori fac parte dintr-o categorie aparte. Se spune despre ei că văd mai bine jocul, pentru că au o poziție favorabilă. Dar în istoria fotbalului s-a întâmplat foarte rar ca un fost mare portar să devină și un antrenor deosebit. Au un handicap pentru că nu simt jocul din teren. Una e să îl vezi și alta e să îl trăiești. Dino Zoff este o excepție pentru că l-a avut în spate pe Gianni Agnelli”, a mai spus Dinu.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?