UEFA Europa League Corvinul continuă campania de achiziţii pentru Europa League. Fostul atacant al lui Sheffield şi Salernitana a semnat

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara
Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Corvinul Hunedoara l-a înregimentat pe fostul atacant al lui Sheffield Wednesday şi Salernitana, în vederea meciurilor din preliminariile cupelor europene. 



"Sergiu Buș, un atacant cu multă experiență în fotbalul din România și din străinătate, ajunge la Corvinul Hunedoara! Jucătorul în vârstă de 31 de ani a semnat un contract valabil pe un an și se alătură lotului nostru după ce a evoluat ultima dată la Poli Iași, în Superligă, bifând 21 de apariții, trei goluri și tot atâtea assist-uri.

Crescut de CFR Cluj, Sergiu Buș a mai trecut prin carieră pe la formații precum FCM Târgu-Mureș, Gaz Metan Mediaș, CSKA Sofia, Sheffield Wednesday, Salernitana, Astra Giurgiu, Levski Sofia, FCSB și Seongnam, în Coreea de Sud.

Atacantul oirginar din Cluj are în palmares și două titluri de campion, obținute cu CFR Cluj în sezoanele 2009-2010 și 2021-2022, dar și peste 20 prezențe în cupele europene.

Bun venit, Sergiu! Multă baftă în alb-albastru!", transmit cei de la Corvinul. 

Transferul lui Sergiu Buş vine la doar o zi după ce hunedorenii s-au înţeles şi cu Roger Junior. 

"Roger Junio Rodrigues Ferreira (28 de ani) este noul jucător al echipei noastre! Mijlocașul ofensiv brazilian care are în palmares două titluri de campion în Letonia şi unul în România, peste 100 de meciuri în Superliga şi 21 de evoluţii în cupele europene, se alătură Corvinului sub formă de împrumut.

Revenit, la începutul acestui an, în România, la “U” Cluj, după ce a îmbrăcat tricoul saudiţilor de la Al-Taraji, Roger a bifat 20 de meciuri pentru „şepciile roşii”, în toate competiţiile. Brazilianul are în palmares un titlu de campion al României, alături de CFR în sezonul 2021/2022, echipă pentru care a bifat și primele meciuri în grupele unei competiții europene, cu cele cinci partide în UEFA Conference League, reuşind două pase decisive în „dubla” formaţiei din Gruia cu Slavia Praga!", au transmis hunedorenii pe site-ul oficial. 

Corvinul poate lupta şi la promovare, dar numai dacă iese repede din Europa 

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, spune că cei de la Corvinul îşi pot schimba forma de organizare în club de drept privat la timp pentru startul sezonului de Liga 2, însă asta se poate întâmpla numai dacă hunedorenii ies repede din Europa. 

Î"n ceea ce priveşte transformarea cluburilor de drept public în cluburi de drept public, e o oportunitate pentru acestea să îşi schimbe forme cu un an înainte. Înainte nu era asta. Odată ce ajungeai ca drept public la nivelul Ligii 3, nu mai puteai să îţi schimbi forma de organizare. Acum câţiva ani s-a intervenit şi s-a oferit această oportunitate cluburilor, să îşi schimbe forma de organizare cu un an înainte. 

Prin urmare, dacă Corvinul Hunedoara îşi doreşte în această vară să schimbe forma de organizare, este un traseu foarte uşor de implementat. Atât din partea clubului, cât şi din partea Federaţiei. Dacă veţi corela datele de particiapre în cupele europene, cu această procedură internă, care e rapidă, şi mai luaţi în calcul şi data de începere a Ligii 2, veţi vedea că este posibil (n.r. să joace şi în Europa, şi să lupte pentru promovare)", a declarat Răzvan Burleanu la o conferinţă de presă susţinută la sediul FRF. 

Noul sezon al Ligii II începe pe 3 august 2024. Meciurile din preliminariile Europa League se vor disputa pe 9-10 iulie (turul), respectiv 16-17 iulie (returul). Partidele din turul II preliminar de Conference League, etapă în care ar putea ajunge şi Corvinul dacă nu trece de primul tur din Europa League, se vor disputa pe 25 iulie (turul) şi 1 august (returul). Astfel, Corvinul ar mai avea la dispoziţie 2 zile pentru a-şi schimba forma de organizare, dacă nu reuşeşte să treacă de niciun tur preliminar din cupele europene. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Europa League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?