Fotbal Corvinul Hunedoara, alegere grea: a dat SuperLiga pe Europa League

Data publicării:
Captură video
Captură video

Câștigătoare în premieră a Cupei României, Corvinul Hunedoara este una dintre echipele care joacă în Europa League. Cu toate acestea, oficialii clubului au trebuit să aleagă între promovarea în SuperLiga și participarea în competiția europeană.



Florin Maxim: „Îți măsori forțele cu echipe din alte țări”

Corvinul Hunedoara a primit licența din partea UEFA pentru a participa în competițiile europene, dar pentru a accede în prima ligă de fotbal din România, hunedorenii trebuie să își schimbe forma de organizare. Chiar dacă din punct de vedere matematic Corvinul a promovat în SuperLiga, oficialii au decis că oportunitatea de a juca într-o competiție europeană este mai importantă, astfel că ei rămân în cel de-al doilea eșalon și anul viitor.

Oficialii clubului au documentele pregătite și speră ca reprezentanții Federației Române de Fotbal să îi sprijine cu o derogare, după evoluția din Europa League.

Tehnicianul hunedorenilor a explicat motivele pentru care Europa League a fost mai importantă: „E despre jucători, până la urmă. Nu le puteai lua visul de a juca în Europa. Până la urmă, îți măsori forțele cu echipe din alte țări. Dacă alegeam CIS-ul nou, atunci aveam drept de promovare în SuperLiga, dar nu ne garanta nimeni că la finalul sezonului viitor vom face pasul.

Pe când în Europa, meciurile sunt garantate. Până la urmă, noi am crezut în visul nostru”, a declarat Maxim, la Digi Sport Special.

CITEȘTE ȘI Corvinul Hunedoara și-a adus întăriri din străinătate. Jucătorii transferați de Florin Maxim

Maxim ar vrea o derogare de la FRF

Oficialii transilvăneni afirmă că au toate actele pregătite și că pot face modificările necesare pentru a avea dreptul de a promova în primul eșalon de fotbal.

„Noi avem si CIS-ul nou pregătit. După aventura europeană, putem intra pe noul CIS. Însă nu pot spune mai multe, deoarece nu stăpânesc toate datele. 

Dar din ce am auzit și eu, s-ar putea ca noi să primim și mai târziu dreptul de a promova, cu o derogare din partea FRF”, a mai spus Maxim.

În tururile preliminare ale competițiilor din Europa, România va fi reprezentată de FCSB (turul 1 preliminar al Champions League), Corvinul Hunedoara (turul 1 preliminar al Europa League), CFR Cluj (turul 2 preliminar al Conference League) și Universitatea Craiova (turul 2 preliminar al Conference League).

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?