Fotbal Corvinul Hunedoara și-a adus întăriri din străinătate. Jucătorii transferați de Florin Maxim

Data publicării:
Site oficial Corvinul Hunedoara
Site oficial Corvinul Hunedoara

Câștigătoarea Cupei României se pregătește intens de întărirea lotului pentru preliminariile Europa League, făcând o serie de transferuri la echipă.



După ce a reușit să câștige Cupa României în fața celor de la Oțelul Galați, pe 15 mai, echipa Corvinului va evolua în preliminariile Europa League, după ce ultimul impediment, reprezentant de licența UEFA, a fost înlăturat. Astfel, Florin Maxim caută întăriri pentru echipa din cea de-a doua ligă de fotbal.

Mitul echipei formate exclusiv din români, spulberat

Chiar dacă a evoluat excelent în Cupa României cu o formație formată exclusiv din fotbaliști români, câștigând în premieră trofeul competiției, Florin Maxim își întărește lotul pentru Europa cu jucători veniți din Nigeria.

Clubul hunedorean a anunțat transferul a patru fotbaliști nigerieni „de perspectivă”, precum descriu oficialii Corvinului. Se alătură lotului lui Florin Maxim jucătorii: Goodnews Ibuchi Chukwu (mijlocaș ofensiv de bandă), Odejobi Toheeb Babatunde (fundaș central), Otega Jimmy King (atacant de careu) și Taiye Abolaji Rasaq (mijlocaș defensiv). Toți fotbaliștii au semnat contracte pe patru ani cu Corvinul Hunedoara.

„Goodnews Ibuchi Chukwu Jr. are 18 ani, este jucător de picior drept, poate evolua atât ca aripă, cât și ca „număr nouă” și este caracterizat ca fiind un fotbalist rapid și puternic din punct de vedere fizic.

Jimmy King Otega are și el tot 18 ani, este jucător de picior stâng și poate evolua ca vârf împins, printre caracteristicile sale de bază fiind viteaza, detenta și loviturile de cap, fiind, de asemenea, și un bun executant de faze fixe.

Taiye Abolaji Rasaq (18 ani) poate evolua ca mijlocaș defensiv, care poate acoperi mai multe zone ale terenului. Este, de asemenea, jucător de picior stâng, care „poate crea spații” pentru jucătorii din linia ofensivă. 

Odejobi Toheeb Babatunde, în vârstă de 18 ani, poate evolua ca fundaș central, are stângul ca picior de bază și poate urca, deseori, în careu, fiind un jucător care se folosește mult de jocul său cu capul.”, au fost descrierile făcute de clubul de fotbal.

De asemenea, Corvinul a mai explicat faptul că cei patru jucători originari din Nigeria se află la prima lor experiență europeană, fiind remarcați de către Bogdan Apostu, „cu prilejul unei selecții care a avut loc, anul trecut, în țara africană și la care au luat parte aproximativ 450 de jucători, de la mai multe academii din această țară. Toți au primit un program separat de pregătire și vor fi prezenți la reunirea lotului, care este programată pentru data de 10 iunie”.

Prezentarea jucătorilor nigerieni vine după doar o zi în care echipa de fotbal Corvinul a anunțat achiziționarea mijlocașului ofensiv Alexandru Gîrbiță, de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, contractul acestuia fiind valabil pentru următoarele două sezoane.

De asemenea, Corvinul s-a despărțit de Marius Coman, atacantul de 27 de ani semnând cu reprezentanta SuperLigii, Sepsi OSK.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?