Fotbal Corvinul, între promovare şi cupe europene? FRF, mesaj pe surse pentru câştigătoarea Cupei României

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României, după ce a învins Oţelul Galaţi în finală, la loviturile de departajare, şi şi-a câştigat dreptul de a participa în preliminariile Europa League. 



Echipa lui Florin Maxim a obţinut licenţa UEFA, însă asta ar putea însemna că va pierde dreptul de a lupta la promovare în viitorul sezon al Ligii II, pentru că ar trebui să îşi schimbe forma de organizare. Dacă îşi schimbă forma de organizare, însă, Corvinul ar pierde dreptul de participare în cupele europene, licenţa UEFA fiind acordată clubului în forma actuală. 

Astfel, echipa antrenată de Florin Maxim se găseşte într-o dilemă. Alege să lupte la promovare sau mai stă un an în Liga 2 şi merge în cupele europene? 

Ion Bădin, vicepreşedintele CJ Hunedoara, spune că FRF ar trebui să acorde o dispensă clubului. 

"Mi se pare normal ca Federația să ne acorde această dispensă, că doar reprezentăm România în cupele europene. Și ne-am câștigat acest drept pe teren, am câștigat Cupa. Nu poți să renunți așa la participare într-o cupă europeană, pentru o formalitate administrativă!

Ar fi o aberație din partea FRF! Să ne amâne, să putem depune documentele de schimbare a formei de organizare mai târziu! Dosarul e pregătit, trebuie doar să obținem noul CIS”, a transmis Ion Bădin, citat de GSP

FRF ar fi de acord, conform unor surse 

Surse din cadrul FRF ar fi transmis pentru GSP că îşi doresc ca hunedorenii să aibă toate actele pregătite, amânarea depunerii acestor formalităţi fiind posibilă. "Măcar să aibă ei toate actele pregătite și vor putea obține și dreptul de promovare în Liga 1, chiar dacă depun mai târziu documentele. Pentru că interesul Federației este ca la startul ligii secunde să fie cât mai multe echipe cu drept de promovare", ar fi transmis sursele FRF. 

Am solicitat un punct de vedere oficial din partea FRF în această privinţă, însă până la momentul redactării acestui material nu am primit niciun răspuns. 

Corvinul face deja transferuri 

Până la soluţionarea dilemei, Corvinul Hunedoara pare că se pregăteşte de noul sezon şi, inclusiv, de cupele europene. 

"Clubul nostru anunţă transferul a patru fotbalişti nigerieni de perspectivă! Se alătură lotului nostru Goodnews Ibuchi Chukwu (mijlocaș ofensiv de bandă), Odejobi Toheeb Babatunde (fundaș central), Otega Jimmy King (atacant de careu) și Taiye Abolaji Rasaq (mijlocaș defensiv), toţi semnând contracte pe patru ani cu Corvinul!

Goodnews Ibuchi Chukwu Jr. are 18 ani, este jucător de picior drept, şi poate evolua atât ca aripă, cât şi ca „număr nouă” şi este caracterizat ca fiind un fotbalist rapid şi puternic din punct de vedere fizic.

Jimmy King Otega are şi el tot 18 ani, este jucător de picior stâng şi poate evolua ca vârf împins, printre caracteristicile sale de bază fiind viteaza, detenta şi loviturile de cap, fiind, de asemenea, şi un bun executant de faze fixe.

Taiye Abolaji Rasaq (18 ani) poate evolua ca mijlocaş defensiv, care poate acoperi mai multe zone ale terenului. Este, de asemenea, jucător de picior stâng, care „poate crea spaţii” pentru jucătorii din linia ofensivă. 

Odejobi Toheeb Babatunde, în vârstă de 18 ani, poate evolua ca fundaş central, are stângul ca picior de bază şi poate urca, deseori, în careu, fiind un jucător care se foloseşte mult de jocul său cu capul.

Cei patru jucători originari din Nigeria se află la prima lor experienţă europeană şi au fost remarcaţi de către Bogdan Apostu, cu prilejul unei selecţii care a avut loc, anul trecut, în ţara africană şi la care au luat parte aproximativ 450 de jucători, de la mai multe academii din această ţară. Toţi au primit un programa separat de pregătire şi vor fi prezenţi la reunirea lotului, care este programată pentru data de 10 iunie", transmit hunedorenii pe site-ul oficial.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?