Superliga Romaniei Corvinul poate juca în Europa şi poate lupta şi pentru promovare

Data publicării:
Captură video
Captură video

Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României şi va reprezenta România în preliminariile Europa League. Pentru că licenţa UEFA a fost obţinută în forma actuală de organizare, Corvinul nu îşi mai poate schimba forma de organizare în club de drept privat cât timp evoluează în cupele europene. Cu toate astea, Răzvan Burleanu le dă speranţe câştigătorilor Cupei şi spune că procedura de schimbare a formei de organizare este suficient de rapidă încât Corvinul să poată să îşi joace meciurile din Europa, iar apoi să treacă la noua forma de organizare şi să lupte, sezonul următor, pentru promovarea în Liga 1. 

"Am văzut că deşi au trecut câţiva ani cu acest subiect, în care foarte mulţi au considerat că FRF nu permite unui club de drept public să evolueze în Liga 1. Revin asupra acestui subiect şi spun că un club de drept public nu poate evolua în Liga 1 ca urmare a legislaţiei sportive. Ca urmare a unei legislaţii vechi de mai bine de 20 de ani, care nu permite cluburilor de drept public să se afilieze LPF. Dar pot participa în toate competiţiile organizate de FRF. Liga 3, Liga 2, Cupa României, şi cupele europene. Astfel, dacă Liga 1 ar fi organizată de FRF, atunci am putea avea inclusiv cluburi de drept public. 

În ceea ce priveşte transformarea cluburilor de drept public în cluburi de drept public, e o oportunitate pentru acestea să îşi schimbe forme cu un an înainte. Înainte nu era asta. Odată ce ajungeai ca drept public la nivelul Ligii 3, nu mai puteai să îţi schimbi forma de organizare. Acum câţiva ani s-a intervenit şi s-a oferit această oportunitate cluburilor, să îşi schimbe forma de organizare cu un an înainte. 

Prin urmare, dacă Corvinul Hunedoara îşi doreşte în această vară să schimbe forma de organizare, este un traseu foarte uşor de implementat. Atât din partea clubului, cât şi din partea Federaţiei. Dacă veţi corela datele de particiapre în cupele europene, cu această procedură internă, care e rapidă, şi mai luaţi în calcul şi data de începere a Ligii 2, veţi vedea că este posibil (n.r. să joace şi în Europa, şi să lupte pentru promovare)", a declarat Răzvan Burleanu la o conferinţă de presă susţinută la sediul FRF. 

Noul sezon al Ligii II începe pe 3 august 2024. Meciurile din preliminariile Europa League se vor disputa pe 9-10 iulie (turul), respectiv 16-17 iulie (returul). Partidele din turul II preliminar de Conference League, etapă în care ar putea ajunge şi Corvinul dacă nu trece de primul tur din Europa League, se vor disputa pe 25 iulie (turul) şi 1 august (returul). Astfel, Corvinul ar mai avea la dispoziţie 2 zile pentru a-şi schimba forma de organizare, dacă nu reuşeşte să treacă de niciun tur preliminar din cupele europene. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel