Fotbal Corvinul şi-a făcut planul pentru Europa League. Ce jucători vrea câştigătoarea Cupei României

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Corvinul Hunedoara aşteaptă decizia UEFA privind licenţa de cupe europene, iar apoi va porni la drum pentru pregătirea preliminariilor Europa League. Astfel, hunedorenii au creionat deja şi posibilele transferuri. 



Bogdan Apostu, agent de jucători care a pus umărul la formarea actualului lot al celor de la Corvinul, a vorbit despre posibilele ţinte de transferuri pentru echipa antrenată de Florin Maxim. 

"E normal ca aceşti jucători să aibă şansa lor în continuare, dar va fi nevoie de întăriri. Oricum Corvinul trebuia să aducă jucători. Încercăm să aducem jucători nu doar de Liga 1, ci şi de cupe europene. Există o responsabilitate nu doar pentru Hunedoara, ci şi pentru fotbalul românesc. Pentru că reprezentăm România în Europa League. Strategia e relativ simplă. Vor veni nişte bani de la UEFA. Primarul a fost de acord ca banii să fie investiţi în echipă. Banii vor fi folosiţi pentru a aduce jucători de nivel european, măcar pentru perioada în care jucăm preliminariile europene. Perioada de transferuri e până în septembrie, deci avem şi varianta să luăm jucători împrumut cât durează preliminariile. 

De exemplu, Universităţii Craiova nu i-ar conveni să dea un jucător împrumut? Pierde 2 etape din Liga 1, dar joacă 4 meciuri, minimum, în cupele europene. E un exemplu, nu zic că asta se va întâmpla. Acel jucător se întoarce cu altă cotă la echipa lui. Toată lumea câştigă. Împrumutul, legal, se face până în iarnă, dar el poate reveni la clubul de unde l-am împrumutat în aceeaşi perioadă de transferuri. E perfect legal, cât timp suntem în perioada de transferuri. 

Poate şi Sergiu Buş poate fi o variantă de atacant, dar mai sunt şi alţi jucători, care sunt sub contract şi nu le pot spune numele. Sau mai sunt jucători la final de contract, care poate nu mai vor să aştepte să prindă un alt contract. Aşa, vin, joacă în cupele europene, şi îşi pot găsi mai uşor în altă parte după. Sau dacă nu găsesc, rămân la Corvinul. Încercăm un mix din ăsta, să rămână jucători şi pentru grupele europene", a declarat Bogdan Apostu la Liga Digisport. 

Corvinul Hunedoara poate fi cap de serie la tragerea la sorţi 

Victoria Atalantei din finala Europa League în faţa celor de la Bayer Leverkusen, scor 3-0, înseamnă că hunedorenii pot deveni capi de serie la tragerea la sorţi pentru preliminarii, dacă vor primi licenţă UEFA. Ei depind însă şi de alte rezultate, spune Apostu.

"Nu ne-am uitat pe posibilii adversari, dar avem habar cu cine am putea cădea. Dar aşteptăm să vină licenţa prima dată. Îmi place să iau lucrurile aşa cum vin", a declarat Florin Maxim. 

"Corvinul poate fi cap de serie. Sunt şanse mari. Corvinul poate avea adversari mai uşori", a declarat şi Bogdan Apostu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?