Echipa nationala Cosmin Contra, declarații despre parcursul României la EURO 2024: „E clar că nu suntem favoriți!”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fostul selecționer român a explicat modul în care echipa națională a țării noastre poate porni cu un avans în competiția din Germania (14 iunie - 14 iulie).



Fostul internațional Cosmin Contra a declarat a afirmat că prima reprezentativă de fotbal a României nu este favorită în grupa din care face parte la EURO 2024, dar nici rezultatul din preliminarii nu prevedea ca echipa națională să încheie pe primul loc.



„E clar că nu suntem favoriți în grupa de la EURO, dar pentru mine e foarte important primul meci, cel cu Ucraina. Dacă începem bine, atunci totul poate să devină mult mai simplu, cel puțin pentru a reuși să ieșim din grupă.

Belgia este favorita grupei noastre, iar Ucraina este o formație mult mai bine cotată decât noi din toate punctele de vedere. Ucrainenii au și o motivație extra, să-i spun așa, motivația patriotică, pentru că sunt într-un război în derulare.

Deci, nu suntem favoriți la calificare. Dar nu am fost nici în preliminarii și am terminat grupa pe primul loc, așa că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla, important este ca la ora primului meci toți jucătorii să fie în cea mai bună formă.

Și dacă reușim un rezultat pozitiv cu Ucraina, atunci șansele de a trece de faza grupelor vor fi mult mai mari”, a declarat fostul fundaș și selecționer al României.

La așteptări mari, dezamăgirea poate fi și mai mare

Contra le-a transmis și suporterilor echipei naționale un mesaj, și anume să nu aibă așteptări prea mari la EURO 2024 pentru că dezamăgirea poate fi ulterior și mai mare.

„Mesajul meu pentru suporteri este să nu aibă așteptări foarte mari, pentru că după aceea și dezamăgirea poate fi și mai mare. Deci să nu avem așteptări, să fim echilibrați, să fim alături de jucătorii echipei naționale pentru că vor avea nevoie de susținere cu siguranță.

Oricum, eu sunt convins că toți suporterii care vor merge în Germania vor fi alături de națională, pe care o vor încuraja așa cum au făcut-o de multe ori și în trecut”, a explicat el.

Antrenor în Arabia Saudită, la formația Damac FC, fostul internațional susține că participarea la Campionatul European din Germania poate fi benefică fotbalului românesc.

„Sperăm ca această calificare să fie benefică fotbalului românesc. Adică să aducă mai mulți jucători la echipele puternice ale Europei, să aducă investiții mai mari, sponsorizări mai mari. Nu știu dacă poate fi un nou început pentru fotbalul românesc, dar important e să nu ne oprim aici, la această calificare.

Investițiile în fotbal trebuie să continue, bugetele cluburilor noastre care participă în cupele europene să fie mai mari și atunci și rezultatele vor fi mult mai bune”, a mai spus el, pentru Agerpres.

De asemenea, câștigătoarea trofeului EURO 2024 se va alege dintre naționalele Franței, Spaniei și Angliei, este de părere Cosmin Contra: „E clar că Franța, Spania, Anglia sunt printre favorite... Anglia, din punctul meu de vedere, are o națională foarte puternică. Așa că eu cred că din aceste trei reprezentative se va alege câștigătoarea Campionatului European”.

În vârstă de 48 de ani, Cosmin Contra a îmbrăcat de 73 de ori tricoul primei reprezentative a României, reușind să marcheze șapte goluri. El a evoluat la două Campionate Europene pentru România, Olanda/Belgia 2000 și Austria/Elveția 2008.

Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?