Echipa nationala Cosmin Contra, încrezător în forța „tricolorilor”. „Ne gândim și la lucruri mărețe”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fostul selecționer a afirmat că debutul la turneul final va fi foarte important pentru întregul parcurs al „tricolorilor” la Campionatul European din Germania.Cosmin Contra are încredere în „tricolori”

Cosmin Contra crede că echipa națională a României poate arăta prestații bune la EURO 2024 și să treacă de faza grupelor. 

„De putut, poate să scoată puncte și să bată pe oricine. Dacă stai fizic și tactic bine, egalezi diferența față de valoare. Nimeni nu credea că putem câștiga grupa.

Am egalat Elveția în deplasare în 5 minute. Ei nu au renunțat la meciul ăla. Cu acel egal au prins încredere și au venit celelalte rezultate. Apoi au câștigat grupa.

La Campionatul European, dacă vom începe cu o victorie, să ne gândim și la lucruri mărețe. Băieții să se pregătească bine și să avem speranțe pentru calificare.”, a spus Cosmin Contra la Digi Sport Special.

Contra continuă la Damac

Cosmin Contra va fi antrenorul celor de la Damac FC și în sezonul viitor: „Acum doar ce-am terminat un campionat foarte complicat în Arabia Saudită, mi-am îndeplinit obiectivul cu foarte mult timp înainte, ceva probleme la echipă.

Am înnoit încă un an contractul. Acum am nevoie de odihnă, am nevoie să-mi recuperez energiile pentru următorul campionat care va fi mult mai dificil. Mă odihnesc, simplul fapt că stau aici acasă și fac lucruri care mă relaxează îmi e de folos.

Eu cred că mi-am câștigat dreptul ăsta. Negocierile sunt complicate cu cei de acolo. Am câștigat dreptul de a mai continua încă un an, am făcut minuni, la un moment dat eram pe locul cinci. Am terminat un pic în genunchi campionatul, dar numai eu știu ce dificultăți am avut. 

Îmi recuperez cât mai bine forțele și să încerc să fac încă o minune la echipa la care sunt. Dacă timpul îmi va permite, voi merge în Germania pentru a vedea un meci al echipei naționale, să văd cum stau cu timpul”, a spus Cosmin Contra, într-o intervenție în emisiunea „Emoții Europene”.

Contra a încheiat campionatul pe locul 10, departe de locurile retrogradabile, iar parcursul echipei i-a convins pe șeici să îi ofere un nou contract. El este la Damac din martie 2023. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel