Echipa nationala Costel Gâlcă iese la atac! „Criteriul unui antrenor este să convoace jucătorii care au cifre foarte bune”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul celor de la Universitatea Craiova nu a rămas indiferent după publicarea listei jucătorilor convocați de către selecționerul Edi Iordănescu, pentru meciurile amicale desfășurate la începutul lunii de către naționala țării noastre.



Gâlcă: „Selecționerul își asumă alegerile și rezultatele”

Costel Gâlcă a recunoscut că s-ar fi așteptat ca jucătorii Universității Craiova, Alexandru Mitriță și Andrei Ivan, să fie trecuți pe lista jucătorilor convocați de Edi Iordănescu, pentru competiția EURO 2024.

Antrenorul oltenilor s-a declarat surprins de hotărârea selecționerului român, mai ales după parcursul excelent arătat de Mitriță în acest sezon, spunând că principalul criteriu pentru aceste convocări ar trebui să fie legat de prestațiile jucătorilor.

„Să vă spun sincer, nu sunt selecționer, dar mă așteptam ca Andrei Ivan și Mitriță să fie chemați. De Mitriță nici nu mai vorbesc, mă așteptam să fie în lot, este un jucător decisiv, pentru care vorbesc cifrele.

Cred că, în primul rând, criteriul unui antrenor este să convoace jucătorii care au jucat, care au cifre foarte bune. De obicei nu comentez aceste lucruri. Dar selecționerul își asumă alegerile și rezultatele”, a declarat Costel Gâlcă, în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului dintre Universitatea Craiova și Universitatea Cluj, din finala barajului pentru ultimul loc de Conference League.

CITEȘTE ȘI Duelul „Universităților”, în barajul pentru Europa. Mihai Rotaru: „Contăm pe suporteri!”

„Poate că și i-a pus în cap pe cei din Oltenia, dar ce-l interesează?”

Antrenorul oltenilor nu este singura persoană care a criticat neconvocarea lui Alexandru Mitriță la echipa națională a României, Sorin Cîrțu denumindu-l pe Iordănescu „jupân”.

„Eu eram sigur că nu-l ia! A avut cifre, dar dacă el (n.r. - Edi Iordănescu) le ignoră, acum ce să-i faci? E jupânul, echipa lui s-a calificat și face ce vrea! Antrenorul e suveran! Poate că și i-a pus în cap pe cei din Oltenia, dar ce-l interesează pe el?

E decizia lui și n-ai ce să-i faci! Și eu am fost antrenor și am avut parte de momente în care a trebuit să iau decizii și am nemulțumit lumea. Uneori a ieșit bine, alteori nu și au avut ei dreptate... Asta e!

Din punctul meu de vedere, eu zic că trebuia să facă parte din lot! Dar întotdeauna am zis că n-o să-l ia. Mitriță să-și vadă de viața lui de fotbalist, să ia deciziile cele mai bune pentru el, duminică să facă o partidă mare și să califice echipa în Conference și să uite de relația asta!”, a mărturisit Sorin Cârțu, pentru GSP.ro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?