Fotbal Costel Pantilimon a fost coleg cu Fede Valverde. "Dădea cu tunul la poartă". Semnal de alarmă despre românii din străinătate

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Costel Pantilimon, fostul portar al celor de la Politehnica Timişoara şi Manchester City, a fost coleg cu Federico Valverde la Deportivo la Coruna. El a spus şi care e problema fotbaliştilor români în străinătate şi de ce spun mereu că cineva are ceva cu ei. 



"Eu, când am ajuns la Deportivo, mi s-a spus că acel copil e împrumutat de Real Madrid. Într-adevăr, lucru pe care l-a remarcat și Ancelotti, zici că dădea cu tunul la poartă! Și avea 19 ani. Un copil foarte, foarte talentat. Niște calități fizice extraordinare, dar cu un mindset (n.r - mentalitate) din ăsta... cam toți uruguayenii sunt 'câini'", a spus Pantilimon, la emisiunea Emoții Europene.

Marea problemă a fotbaliştilor români în străinătate 

"Noi n-am acceptat niciodată competiția. Mi se pare că lăsăm armele foarte ușor dacă unul e mai bun. Dacă nu pot să-l depășesc, încep să dau vina pe unul, pe altul. Foarte puțini fotbaliști cu foame mai avem. S-au schimbat multe. 

Dacă vrei să faci sport, trebuie să plătești. Sunt multe lucruri pe care societatea noastră ți le dă altfel față de cum era înainte. Primești foarte multe lucruri de-a gata, părinții cred că au o implicare foarte mare. Se întâmplă peste tot. Noi, la Poli, încercăm să impunem anumite reguli. 

În momentul în care plătești ai impresia că poți să faci orice, iar asta nu e normal. Asta pleacă de la personalitate antrenorului și așa mai departe. Să ajungi fotbalist e un drum lung", a mai spus Pantilimon.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?