Fotbal Cotă dublă pentru tânărul Enes Sali. Cât valorează fotbalistul de 18 ani

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul fotbalist al echipei constănțene, Enes Sali, se poate lăuda cu o cotă de piață importantă la numai 18 ani. Valoarea sa a fost dublată de către specialiști, după ce acesta a decis să semneze cu echipa americană, FC Dallas.



2,5 milioane de euro pentru Sali

Enes Sali a îmbrăcat tricoul clubului Farul Constanța în ultimele două sezoane, ca iarna trecută acesta să semneze cu echipa de fotbal din Statele Unite, FC Dallas.

La începutul lunii decembrie, fotbalistul român a fost prezentat oficial de către gruparea din MLS, formație alături de care va petrece patru ani de zile.

Cu toate că Enes Sali face parte din echipa FC Dallas deja de patru luni, acesta nu a debutat, dat fiind faptul că nu împlinise, la acea vreme, 18 ani. Chiar dacă fotbalistul nu a apucat să debuteze pentru prima echipă, mulțumindu-se doar cu un joc la formația secundă, cota sa de piață s-a dublat. 

Dacă până acum tânărul fotbalist era cotat la 1,3 milioane de euro, la ultima actualizare a cotelor de piață, site-ul de specialitate transfermarkt.com a decis să îi dubleze valoarea. Cu alte cuvinte, noua cotă a lui Enes Sali atinge 2,5 milioane de euro, el fiind, în acest moment, cel de-al 19-lea fotbalist român ca valoare de piață. Atacantul lateral are șansa să debuteze la FC Dallas pe 31 aprilie, în meciul din MLS contra celor de la Austin. 

În clasamentul românilor privind cotele de piață, pe primul loc se află Radu Drăgușin (cotat la 25 de milioane de euro), în timp ce pe locul doi se află doi jucători, Dennis Man și Darius Olaru, ambii evaluați la 6,5 milioane de euro fiecare. 

Ce salariu câștigă românul

Potrivit DigiSport, fotbalistul de 18 ani încasează un salariu mult mai mare decât cel pe care îl primea la clubul constănțean. Așadar, Enes Sali este remunerat cu 32 de mii de euro pe lună de către clubul american FC Dallas, respectiv 384 de mii de euro pe sezon. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?